ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bilgi en büyük sermayedir”

“Bilgi en büyük sermayedir”
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 14.25
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 14.25
Üniversite Dershanesi’nden eğitim alan ve ÖSS 2002 sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrenciler arasında Türkiye 337'ncisi Pınar Yaşar ve dershanenin en başarılı 10 öğrencisi eğitim bursu ile ödüllendirildi.

Başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacı ile dün dershane binasında tören düzenlendi. Üniversite Dershanesi Kurucusu Kemal Doğan, bilginin en önemli sermaye olduğu bir çağda olduğumuzu belirterek, “Artık bilgi, paradan önce gelen bir sermaye olmuştur. Onun için çağdaş ülkeler eğitim ve öğretime gereken önemi veriyor. Eğitime yapılan yatırım sonucu hemen elde edilebilen bir yatırım olmadığından ülkemiz, maalesef eğitim yatırımlarına öncelik vermiyor. En kısa zamanda eğitime yatırım önceliği verilmeli” dedi.

Dershanelerin ülkemizde eğitim kalitesini yükselten kurumlardan biri olduğunu hatırlatan Doğan, “Üniversitelere, liselere daha bilgili öğrenciler göndermede dershanelerin payı büyüktür. Biz de Üniversite Dershanesi olarak Gaziantep’te 26 yıldır eğitime katkımızı başarıyla sürdürüyoruz. 2002- ÖSYS’de lisans programlarına yerleştirilme oranlarının sıralamasında Gaziantep 46. sırada olmuştur. Yüzde 10.23 olan bu oran Türkiye ortalamasına yakındır. Ancak ilimizin coğrafi konumu, eğitime bakışı çok göç olması gibi etkenler göz önüne alındığında bu oran küçümsenmemelidir. Tabi ki başarı oranının artırılması için her kurum çok çalışmak zorunda. Üniversite dershanesi olarak 26 yıllık eğitime katkımızı ve başarılımızı herkes bilmektedir. ÖSS 2002’de yüzde 95, yerleştirmede yüzde 83’lük toplam başarımızın yanında ise 50’ye yakın öğrencimizi 200’ün üstünde puan alarak üst sıralara yerleştiler” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *