ANASAYFA arrow right Ekonomi

Bilet satışları yüzde 90 oranında azaldı

Bilet satışları yüzde 90 oranında azaldı
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 20.38
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 21.01
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, sektörün son durumunu Sabah’a anlattı.

Bilet satışlarının yüzde 90 azaldığı tespitini yapan Başkan Kılınç, “Hac ve umre kapalı. Birçok ülkeye uçuşlar kısıtlandığından satışlarımız çok az. İnanıyoruz ki işler Mayıs ayından sonra açılacak” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de mutasyona uğrayan virüs tedirgin etti

Aşı ile umutlanan sektörün İngiltere’de mutasyona uğrayan virüsün tedirgin ettiğini anlatan Kılınç, acentelerin bekleme olduğunun altını çizerken, işlerin Mayıs’tan sonra işlerin açılacağına inandıklarını belirtti. “Uçuşlar kısıtlandığından çok fazla uçuş yoktur. Yurt içi seyahat yüzde 20 civarında iken yurt dışına sadece zorunlu işi olan gidip geliyor. Acentelerin bu şekilde gelir elde etmesinin çok faydası yok, sadece o günü kurtarıyorlar” dedi.

2021 yılının iyi geçmesi için çaba sarf ediyoruz

Çoğu acentenin home ofis çalıştığından kapananların tespit edilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kılınç, “Bu zorlu süreçte muhtemelen 5 acentemiz işyerini devretti. 2020 yılının çok kötü geçtiğini çok kötü geçtiğini söyleyebilir, ama 2021 yılının iyi geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Genel merkezimiz bu konuda çalışmalar yapıyor. Fakat yurt dışı uçuşları olmaz, yasaklar kalkmazsa işlerin açılmasının mümkünatı yoktur. Devletten beklentilerimizi daha önce defalarca dile getirdik ancak çok bir şey elde edemedik. Bu saatten sonra işlerin biran önce açılmasını bekliyor ve hiçbir acentemizin devretmesini istemiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Acentelere sahip çıkılmasını, TÜRSAB’ın söylediklerinin dinlemesini bekliyoruz

Başkan Kılınç, TÜRSAB Genel Merkezi 2020 yılı aidatlarını almayarak büyük bir fedakarlık gösterdiklerini ifade ederken, “Acentelerimiz personel ve kira desteği dahi verilmedi. Hatta kredi desteği verilirken şart koşuldu. Kültür ve Turizm Bakanı kredi vermemek için emek sarf etti ve bu süreçte bize sahip çıkmadı. Bakanlık eziyet ettiğinden 30 yıllık acenteler zor durumda. Bakanlık tarafından acentelere sahip çıkılmasını, TÜRSAB’ın söylediklerinin dinlemesini bekliyoruz” vurgusunu yaptı.

Kötü geçen sezonda bile yüzde turist getirebildik

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, acentelerin belgesinin değerinde satılmasına yönelik çalışmaların yapıldığını, lakin hiçbir sonuç alınamadığını vurgularken, konuşmasını şöyle devam etti: “Bu konuda ki tüm çalışmalar ve dosyalar bakanlığa iletildi, sadece onay bekliyor. Pandemi sürecinde acentelerle beraber esnaf da etkilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın turizm konusunda ciddi çalışmaları oldu. Kötü geçen sezonda bile yüzde turist getirebildik.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *