ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bildiri dağıtırken polise ateş açanlardan, birisi yakalandı

Bildiri dağıtırken polise ateş açanlardan, birisi yakalandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Ünaldı mahallesindeki Hasip Dürri caddesindeki bildiri dağıtan dört kişi, kendilerini yakalamak isteyen
Ünaldı mahallesindeki Hasip Dürri caddesindeki bildiri dağıtan dört kişi, kendilerini yakalamak isteyen polislere ateş açtı
Gaziantep’in Hasip Dürri caddesinde bildiri dağıtan dört kişiden üçü kaçtı, biri ise yakalandı. Emniyet müdürlüğü siyasi kısım amirliğinden alınan bilgiye göre, önceki gece Ünaldı mahallesindeki Hasip Dürri caddesinde dört kişinin DİSK’e ait bir bildiriyi, izinsiz olarak dağıttıkları öğrenildi izinsiz bildiri dağıtanları yakalanmak üzere Hasan Kopar, Muharrem Özdöner, Faruk Nalçakan, Mustafa Ünver ve Cavit Kurt’tan oluşan bir polis ekibi, olay yerine gönderildi.

Olay yerine giden polisler, izinsiz bildiri dağıtan kişileri yakalamak istediler. Bildiri dağıtanlar bunun üzerine polise ateş açarak kaçmasında, ölen yada yaralamam olmadı.
Polise ateş açanlardan Recep Kar yakalandı. GADİŞ-Der Başkanı Hanifi Dalyan ile kimlikleri tespit edilemeyen üç kişi ise kaçtı. Yakalanan Recep Kar’ın üzerinden bir adet Astra marka tabanca ile 18 mermi çıktı ve olayla ilgili soruşturma derinleştirildi.
Bildiriyi DİSK’e bağlı Tekstil Sendikasının dağıttırdığı tespit edildi ve olayla ilgili olarak yapılan operasyonda Şıh Mehmet Tıs, Ahmet Öztürk, Yasin Özcan ve Hüseyin Taşdemir isimli 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ancak bu kişilerin polise ateş açanlar olmadıkları bildirildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *