ANASAYFA arrow right Ekonomi

Biden yönetiminin Hazine Bakanı Janet Yellen: Tarihi bir krizin içindeyiz

Biden yönetiminin Hazine Bakanı Janet Yellen: Tarihi bir krizin içindeyiz
YAYINLAMA: 02 Aralık 2020 / 14.21
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2020 / 14.21
Biden yönetimi için Hazine Bakanı olarak seçilen Yellen, bu trajedinin sadece ekonomik sürdürülebilirliği değil ABD'deki her insana eşit fırsatlar tanıyan sistemi bozduğunu belirtti.

 

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın Hazine Bakanı olarak seçtiği Janet Yellen, Delaware’de bir etkinlikte konuşarak eşitsizliğe, işsizliğe, gıda güvenliğine ve Amerikan’ın küresel liderliğini yeniden tesis etmeye vurgu yaptı.

Biden'ın geçiş ekibinden yapılan açıklamada, ekonomi yönetiminin teslim edileceği isimlerin "Amerika'nın mevcut ekonomik darboğazdan çıkarılmasına ve daha iyi bir gelecek kurulmasına" yardımcı olacağı belirtildi. Biden, beklendiği gibi eski ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ı Hazine Bakanlığı'na aday gösterdi.

Gerçekleştirdiği konuşmada, “Tarihi bir krizin içerisindeyiz” diyen Yellen, bu trajedinin sadece ekonomik sürdürülebilirliği değil fakat Amerika’daki her insana eşit fırsatlar tanıyan sistemi de bozduğunu belirtti.

Eşitsizliğin ve özellikle üniversite mezunu olmayanlar için düşük ücretlerin yapısal bir sorun oluşturduğunun altını çizen Yellen, “Maaş, iş fırsatları, barınma, gıda güvenliği ve orta ölçekli kredi alabilme eşitsizlikleri birçok farklı topluluğun varlık inşasını engelliyor” diye ekledi.

Yellen, bu sorunlarının tümünü çözmek için ekonomi ekibinin durmaksızın çalışacağını vurgularken, altyapı inşa sürecinin ve yeni istihdam yaratma hedeflerinin tüm herkes için eşit ve iklim dostu bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

“Ulusal güvenlik ve dış politika takımıyla uyum içerisinde çalışarak Amerika’nın küresel liderliğinin yeniden tahsis edilmesine yardımcı olacağız” diyen Yellen, her şeyin ötesinde Biden’ın Amerikan rüyası inancını paylaştığını belirtti.

Biden’ın Hazine Bakanı Yardımcısı olarak seçtiği Wally Adeyemo aynı etkinlikteki konuşmasında, “Janet Yellen ile birlikte çalışarak ülkedeki eşitsizliği azaltmak, orta sınıfı genişletmek ve ekonomiyi herkesi düşünerek yeniden inşa etmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Hazine Bakanlığı’nın ulusal güvenliği sağlamadaki kritik rolüne de odaklanmalıyız diyen Adeyemo, “Yaptırım rejimimizi kullanarak kötü küresel aktörleri hesap verebilir kılmalı, terörist organizasyonların ve bize zarar vermek isteyenlerin finansal ağlarını çökertmeliyiz” diye ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *