ANASAYFA arrow right Siyaset

Biden ülkeyi sosyalist yapacak

Biden ülkeyi sosyalist yapacak
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 16.46
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2020 / 21.46
Kasım seçimlerine yaklaşık üç ay kala Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında rekabet hız kazanırken, Cumhuriyetçi Parti Kongresi'nde konuşan Başkan Yardımcısı Pence, "Joe Biden ülkeyi sosyalizme sürükleyecek" iddiasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Kasım seçimleri öncesi yapılan Cumhuriyetçi Parti Kurultayı'nın üçüncü gecesinde Başkan Yardımcısı Mike Pence, partinin başkan yardımcılığı adaylığını kabul etti.

Kurultayın üçüncü gecesinde konuşanlar arasında Başkan Donald Trump'ın gelini Lara Trump, Pence'in eşi Karen Pence, Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway'in vardı.

"Başkanınız her gün sizin için savaşıyor"

'Kahramanlar Ülkesi'' temasıyla yapılan kurultayın üçüncü geçesinde Pence, Demokratik Parti adayı Joe Biden'ın başkan seçilmesi halinde "ülkenin yörüngesini sosyalizme çevirip geriye götüreceğini, ülkede kanun ve düzenin kalmayarak şiddetin katlanacağını" öne sürdü.

Pence ekledi:

"Her gün, Başkan Donald Trump sizin için savaşıyor. Şimdi onun için savaşma sırası bizde" dedi.

"Joe Biden'ın Amerika'sında güvende olulanmayacağını" savunan Pence sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zorlu zamanda ülkemizin Amerika'ya inanan bir başkana ihtiyacı var. Amerikan halkının her türlü zorluğa göğüs germek, düşmanları yenmek ve hepimizin değer verdiği özgürlükleri savunmak için gücüne inanan bir başkana ihtiyacı var.

"Amerika'nın, Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump'a, dört yıl daha ihtiyacı var."

Laura kasırgası: Çünkü Amerika bu

Başkan Yardımcısı Pence, Amerika'nın Sesi'nin haberine göre sabaha karşı Texas ve Louisiana eyaletlerini etkisi altına alması beklenen kategori 4 şiddetindeki Laura Kasırgası'nın oldukça ciddi bir fırtına olduğunu, devletin afetzedelerin yanında olacağını belirterek şunları söyledi:

"Yönetimimiz kasırgadan etkilenecek eyaletlerdeki yetkililerle yakın iş birliği içinde çalışıyor. FEMA, kasırgadan zarar görenler için gerekli malzeme ihtiyaçlarını sevk etti.

"Bu ciddi bir fırtına. Etkilenen bölgelerdeki herkesin, önümüzdeki günlerde ve haftalarda destek, kurtarma, müdahale çalışmalarımızla, her adımlarında yanlarında olacağımızı bilmesini isteriz. Çünkü Amerika bu."

"Radikal İslamcılara karşı savaş verdik"

Başkan Trump'ın, Amerikan büyükelçiliğini İsrail'in başkenti Kudüs'e taşıdığını belirten Pence şöle konuştu:

"Radikal İslamcı teröristlere karşı savaştık. Geçen yıl Amerikan silahlı kuvvetleri, IŞİD'in elindeki topraklarının son santimetresine kadar ele geçirdi. Halifeliğini ezdi ve liderlerini tek bir Amerikalıyı bile zayiat vermeden yok etti.

"Bu yılın başlarında, Başkan Trump, dünyanın en tehlikeli teröristini öldürme emrini verdiğinde yanındaydım. İranlı üst düzey General Kasım Süleymani, öldüğü için bir daha asla başka bir Amerikalıya zarar veremeyecek.

"Joe Biden, Başkan Trump'ı, dünyayı bu iki teröristten kurtarma kararının ardından eleştirdi. Ancak bu şaşırtıcı değil çünkü tarih, Joe Biden'in Usame Bin Ladin'i öldüren operasyona bile karşı çıktığını kaydetti."

"7 milyondan fazla istihdam yaratıldı"

Başkan Yardımcısı Pence, Başkan Trump'ın son dört yıldaki ekonomik faaliyetlerine değinerek şöyle konuştu.

"Trump, Amerikan tarihindeki en büyük vergi indirimini ve reformunu yaptı. İlk üç yılımızda, irili ufaklı işletmeler, 500 bini imalatta çalışanlar olmak üzere, 7 milyondan fazla kişiye iş yarattı.

"Amerika, 70 yıldır ilk kez enerji ihracatçısı oldu. Başkan Trump yönetiminde, Afrikalı Amerikalılar, hispanik Amerikalılar için işsizlik oranları şimdiye kadarki en düşük seviyelerine ulaştı. Trump döneminde, 65 yıldır kadınlar için en düşük işsizlik oranına ulaştığımızı ve daha fazla Amerikalının her zamankinden daha fazla çalıştığını bildirmekten gurur duyuyorum.

"İlk üç yılımızda dünyanın en büyük ekonomisini inşa ettik. Amerika'yı yeniden harika yaptık" dedi. Koronavirüs: Amerika mucizeler ülkesi

Başkan Yardımcısı Pence, Trump'ın, Çin'den yapılan tüm seyahatleri askıya almak için "eşi görülmemiş bir adım atıp karar aldığını" söylerken, tüm eleştirilere karşın Başkan'ı savundu:

"Bu karar, sayısız Amerikalının hayatını kurtardı ve bize İkinci Dünya Savaşından bu yana en büyük ulusal seferberliği başlatmak için zaman kazandırdı.

"Başkan Trump, federal hükümetin tüm kaynaklarını valiliklere aktardı. Test ve malzemeleri üretmek için özel sektörle ortaklık kurduk. Şu anda ülkede günde 800 bin test yapıyoruz.

"100 bin solunum cihazı ürettik. Bu ülkede solunum cihazına ihtiyaç duyan hiç kimseyi bu cihazlardan mahrum bırakmadık. Hastaneler inşa ettik. 50 milyon Amerikalı için bir ekonomik kurtarma paketini hayata geçirdik.

"Joe Biden geçen hafta 'Mucize gelmiyor' dedi. Joe'nun anlamadığı şey, Amerika'nın bir mucizeler ülkesi olduğu ve bu yılın sonuna kadar dünyanın ilk güvenli, etkili koronavirüs aşısına sahip olma yolunda ilerliyoruz."

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *