ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bıçak taşımak yasaklandı!

Bıçak taşımak yasaklandı!
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 13.47
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 13.47
Gaziantep Valiliği, bıçakla işlenen cinayet ve yaralama suçlarındaki artışı dikkate alarak, tek veya çift taraflı bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılan her türlü kesici ve delici aletin taşınmasını yasakladı. Büyümenin getirdiği farklı kültür yapısının Gaziantep'i suç yoğunluğu açısından ülkenin göze çarpan illerinin başında bir görüntüye taşıdığını belirten Vali Erhan Tanju, şöyle konuştu:

"Emniyet Müdürlüğü, terör ve organize suç örgütlerine karşı çok başarılı sonuçlar aldı. Ancak işlenen suçlar içinde asayişe müessir olayların oranı yüzde 9O'ı buldu. Özellikle kesici, delici ve benzeri aletlerle işlenen suçlar ön plana çıktı. 6136 Sayılı Kanunun 54. maddesi, (bıçak, diğer kesici ve delici aletlerin her ne sebeple olursa olsun taşınamaz) hükmünü getiriyor. Ancak, bu kanun içinde yasak kapsamında bulunmayan bıçaklar var. Kesici ve delici bıçaklar suçlarda çok çabuk kullanılıyor."

Vali Erhan Tanju, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit ve Emniyet Müdürü Ali Kalkan ile düzenlediği basın toplantısında, başkanlığında oluşan bir heyetin, bu konuda yaptığı araştırmalar sonucunda, kamu düzeninin korunması amacıyla bu kararın alınmasını gerekli gördüğünü söyledi. Kentin nüfus ve sanayi yapısı nedeniyle Türkiye'nin önemli merkezleri arasında olduğunu belirten Tanju, "Yoğun göç nedeniyle nüfus artışı çok hızlı seyretmiş, altyapı yetersizliği ve bu yetersizlikten kaynaklanan kentleşmeye dayalı gecekondu ve varoşlar oluşmuştur" dedi.

İl genelinde son zamanlarda tek veya çift taraflı ve sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletin taşındığının belirlendiğini anlatan Tanju, şunları kaydetti: "2001 Yılı’nda 24 cinayet, 516 yaralama, 17 gasp olayında bıçak ve benzeri alet kullanıldığı saptandı. Bu yılın ilk yarısında ise 13 cinayet, 332 yaralama ve 24 gasp olayında bıçak kullanıldı. Bu gibi durumların önlenmesi ve kamu esenliğinin korunması amacıyla tek veya çift taraflı bıçaklar ile saldırı ve savunmada kullanılan sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletlerden, bir sanat veya mesleğin icrası için yerinde kullanılması ve taşınması zorunlu olanlar dışındakilerin kişi üzerinde taşınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *