ANASAYFA arrow right Dünya

Beyrut’ta ölü sayısı 171’e çıktı

Beyrut’ta ölü sayısı 171’e çıktı
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2020 / 15.07
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2020 / 15.07
Lübnan Sağlık Bakanı Hasan, Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamada ölenlerin sayısının 171’e çıktığını, 30-40 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta limanda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 171'e çıktı.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Müdürü Rick Brennan ile görüşmesi sırasında Beyrut Limanı'ndaki can kayıplarına dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar ölü sayısının 171'e ulaştığını belirten Hasan, 30-40 kişinin de kayıp olduğu bilgisini verdi.

Hasan, yaralılardan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğünü ve 1500 civarında da özel tedavi isteyen yaralı olduğunu belirtti.

Dünyanın farklı ülkelerinden Lübnan'a yapılan tıbbi yardımların listesini ordudan teslim aldıklarını söyleyen Hasan, söz konusu tıbbi yardımların ihtiyaç gereği ülkedeki sağlık merkezlerine dağıtılacağını ifade etti.

Tüm bakanlar istifa etti

Sağlık Bakanı Hamad Hassan, dünkü kabine toplantısının ardından tüm bakanların istifasını Başbakan Hassan Diyab'a sunduğunu söyledi.

Hassan, Başbakan'ın istifaları Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a iletmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gideceğini aktardı. 

Ne olmuştu?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtti.

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Raul Name "Patlamanın sonuçlarıyla mücadele edecek ekonomik gücümüz yok. Mevcut durumda tek çözüm IMF’yle olacak” dedi.

Patlama sonrası iki haftalık acil durum ilan edilirken, 300 bin kişinin de evsiz kaldığı kaydedildi.

Patlamanın etkisiyle büyük zarar gören Beyrut Limanı, Lübnan'da tahıl, gıda maddeleri ve ilaçların tutulduğu en büyük depolama alanı olarak kullanılıyordu.

Akdeniz'in en büyük limanlarından Beyrut Limanı ülke ekonomisinin can damarı sayılıyordu. Başkent Beyrut'un kuzeyinde Akdeniz kıyısında bulunan ve patlamada büyük ölçüde tahrip olan Beyrut Limanı, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en işlek limanlarından biri olarak Lübnan ekonomisinde önemli bir role sahipti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *