ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Beynin çalışması için okumaya ihtiyaç var”

“Beynin çalışması için okumaya ihtiyaç var”
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 13.34
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 13.34
Şahinbey İlçe Kütüphanesi’nde 13 bin 472 kitap ^^bulunduğunu belirten Şahinbey İlçe Kütüphane Müdürü Yüksel Polat, bu yıl 5 aylık süre içerisinde 4 bin 214 kitabın kütüphane dışına ödünç verildiğini ifade etti. Polat, okumanın faydalarını halka anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Polat, geçtiğimiz yıla oranla kütüphaneye gelenlerin sayısında önemli bir artış olduğunu açıklarken, “Geçtiğimiz yıl üye sayımız 400 civarında idi. Bu yıl ilk 5 ayda 350 üyeye ulaştık. 5 Ay içerisinde kütüphanemize 53 bin 425 okuyucu geldi. Kütüphanede 13 bin 472 kitap bulunuyor. Üyelerimize ödünç olarak toplam 4 bin 214 kitabı ödünç verdik” diye konuştu,

Yüksel Polat, okuyucuları kütüphanelere çekmek ve okuma alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Okuyucuların ilgisini çekebilmek için basınla sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Çeşitli kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Kitap ve şiir okuma ile müzik yarışmaları düzenliyoruz. En çok kitap okuyan üyelerimize ödül veriyoruz. Kitap okumanın faydalarını kadar halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. İnsan vücudunun nasıl ekmeğe, suya, ihtiyacı varsa, beynin de çalışması için kitap okumaya ihtiyacı vardır. Bunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Polat, okuma alışkanlığının çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini savunarak şöyle devam etti: “Anne, baba ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklara küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı. Ayrıca kütüphaneye gelen okuyucularla ilgili bazı problemlerimiz oluyor. Kitapların iç sayfalarının yırtılmasıyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Özellikle ödev yapmak için gelen öğrenciler, fotokopi çektirmek ya da yazmak yerine kitabın ilgili sayfasını yırtarak götürüyor. Bu kişileri daha sonra tespit ederek ailelerine ve öğretmenlerine şikayet ediyoruz. Çocuklara kütüphanelerin nasıl kullanılacağının da öğretilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Polat, 15 Haziran’da üniversiteye hazırlananların streslerini atarak sınava daha moralli girmeleri için bir eğlence düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *