ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Beyannamelerin kolayca doldurulmasının öğretilmesi için muhtar ve öğretmenler kursa tabi tutulacak

Beyannamelerin kolayca doldurulmasının öğretilmesi için muhtar ve öğretmenler kursa tabi tutulacak
YAYINLAMA: 13 Eylül 2021 / 14.58
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2021 / 15.09
Emlak Vergisi beyannameleri nasıl dolacak?

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan Emlak Vergisi beyannamesi doldurma rehberinin anlaşılır hale getirilmesi için çalışmalar yurt düzeyinde devam ediyor. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Defterdar Veysi Baybars şunları söyledi:

Beyannamelerin hatasız olarak doldurmasını sağlamak amacıyla tüm memurlarımızı 17 Ocak’ta kurslara tabi tutuyoruz. Bunlar verilen beyannameleri alırken kontrollerde yanlış yapılmamasını sağlayacak. Memurlarımız emlak beyannamelerini verecek olan vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacaktır.

Bilhassa köylerde oturan vatandaşlarımızın hata yapmaması için kolaylık sağlanması amacıyla tüm köy muhtarları ve öğretmenleri emlak vergisi beyannamelerinin nasıl doldurulmasını öğretmek için 5 Şubat’tan itibaren kurslara tabi tutacağız Bunlar da kurslarda memurlarımız kadar yetişerek köylerinde ve kasabalarında vatandaşlara yardımcı olacaklardır.

Daha önce gönderilen emlak beyannamesi rehberinin anlaşılır hale getirilmesi için incelemeler yapıyoruz. Anlaşılır hale getirilerek Maliye Bakanlığına sunulacak. Daha sonra Maliye Bakanlığı gerek duyarsa yeniden rehber beyanını yayınlayarak mükelleflere yardımcı olacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *