ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Beton kalitesine önem verilmiyor

Beton kalitesine önem verilmiyor
YAYINLAMA: 17 Kasım 2020 / 13.28
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2020 / 13.28
Türkiye’nin deprem ülkesi olmasına ve yakın zamanda başta Marmara depremi olmak üzere büyük kayıplara neden olan depremler yaşanılmasına rağmen halen beton kalitesine önem verilmediğine dikkat çekildi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Uygur, tüm bu olaylara rağmen halen beton kalitesine yeterli önemin verilmediğini belirterek, inşaatlarda kullanılan betonun hatalı olduğunu, laboratuvarlarda yapılan beton testi sayısının da yeterli olmadığını açıkladı.

İMO olarak, beton kalitesi için toplantılar düzenlediklerini ve halkı bu konuda bilinçlendirmeye çaba gösterdiklerini hatırlatan Uygur, 1.5 yıl önce açılan Beton Araştırma ve Geliştirme Laboratuarıyla da hizmet verdiklerini açıkladı. İnşaat sezonu dolayısıyla inşaat sahiplerini uyaran Uygur, inşaatlarda beton kalitesinin önemli olduğunu belirterek, “Ülkemizde yaşanan bunca olaya rağmen halen inşaatlarda betona yeterli önem verilmiyor. Özellikle inşaat sezonunun başladığı şu günlerde beton dökümü yoğunlaştı. Fakat inşaatların büyük bir kısmında standarda ve şartnameye uymayan beton imal ediliyor. Standarda uygun olmayan betonla inşaatlar yapılmasına anlam veremiyoruz. Yine inşaatların birçoğu halen meslekten olmayan insanlar tarafından yapılıyor, bu da son derece tehlikeli ve yanlış” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *