ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Besiciler iflasın eşiğinde’’

‘’Besiciler iflasın eşiğinde’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
GTO Başkan Vekili ve Türkiye İhracaatçılar Meclisi Üyesi Ali Şahindal, canlı hayvan ihraatçılarının çok zor durumda olduklarını belirterek,
GTO Başkan Vekili ve Türkiye İhracaatçılar Meclisi Üyesi Ali Şahindal, canlı hayvan ihraatçılarının çok zor durumda olduklarını belirterek, hükümet yetkililerinin soruna duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle hayvancılığın bitme noktasına getirildiğini ve sayıları gittikçe azalan besicilerin artan hayat pahalılığı karşısında yem satın alacak gücünün bile kalmadığına dikkat çeken Şahindal, ‘’ Hükümet yetkilileri bu soruna gereken duyarlılığı göstermek zorunda. Besiciler çok zor durumda daha önce bu işten ekmek yiyenlerin sayısı fazla iken bugün parmakla sayılacak kadar azaldı.
O nedenle besicilerin çok zor bir dönemde olduğu şu sıralar hiç yoktan ellerindeki hayvanlar Et Balık Kurumu tarafından satın alınıp kesilerek askeriye vb. kuruluşlara verilmedi. Besicinin bir günlük sorunu bu şekilde çözümlenebilir.
Fakat bu sorun detayları ile derhal masaya yatırılmalı ve tartışılarak en ivedi sağlıklı çözüm şekli ne ise o yönde karar alınarak yeni bir tarım politikası belirlenmeli. Aksi halde hayvancılıkta sorun giderek artar ve sonra da işin içinden çıkmak oldukça zor olur’’ dedi.
Çarpık kentleşme ve gecekondulaşmanın temelinde yanlış tarım politikası yattığına da işaret eden Şahindal, ‘’ Eskiden insanları köyde tutmak için tarım alanında her tür kolaylık sağlanırdı. Şimdi ise insanlar köyden, aynı zamanda tarımdan uzaklaştırmak için her şey yapılıyor. Tarım ne kadar gelir kaynağının büyük bir kısmını oluşturmuyorsa da nüfusun yüzde 50’sinin bu alanda uğraştığı unutmamalı’’ diye konuştu.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *