ANASAYFA arrow right Dünya

Beş ülkenin bir araya gelmesi dünyaya önemli bir mesajdır

Beş ülkenin bir araya gelmesi dünyaya önemli bir mesajdır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.25
Çin, nükleer silah sahibi beş ülkenin bir araya gelmesiyle olumlu bir sinyal verildiğini açıkladı
Çin, nükleer silah sahibi beş ülkenin bir araya gelmesiyle olumlu bir sinyal verildiğini açıkladı
Çin, ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa, nükleer silah sahibi olduğunu resmen kabul eden beş ülke olarak, Beijing'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Ana teması "Nükleer silah sahibi beş ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması mekanizmasının korunması" olarak belirlenen toplantıda, nükleer strateji, nükleer silahsızlanma, nükleer silahların yayılmasının engellenmesi ve nükleer enerjinin barışçıl amaçlı kullanımı gibi konuların ele alınması bekleniyor.
Toplantı ayrıca, nükleer silah sahibi beş ülke arasında son iki yıl içinde düzenlenen ilk resmi toplantı niteliği taşıyor.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, günlük olağan basın toplantısında, beş ülkenin stratejik güvenlik alanındaki acil sorunları ele almak amacıyla bir araya gelmesinin, dış dünyaya verilen önemli ve olumlu bir mesaj olduğuna işaret etti.
Sözcü, "Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ile ABD, uluslararası barışı, güvenliği ve istikrarı koruma konusunda önemli ve özel sorumlulukları bulunduğunu kabul ediyor. Adı geçen ülkeler, mevcut uluslararası güvenlik ortamının ciddi zorluklarla karşı karşıya bulunduğunun bilincindeler. Uluslararası güvenlik sorunlarını göğüslemek için eşgüdümü güçlendirerek, fikir farklılıklarını kontrol altına almaya hazırlar. Mevcut durumda, nükleer silah sahibi beş ülkenin stratejik güvenlik alanındaki acil sorunları ele almak üzere bir araya gelmesi, dış dünyaya verilen önemli ve olumlu bir mesaj anlamına geliyor. " ifadesini kullandı.
Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nın uluslararası arenada nükleer silahların yayılmasının engellenmesi ve nükleer silahsızlanma sisteminin temelini oluşturduğuna dikkat çeken Sözcü, Çin'in antlaşmanın amacı ve hedeflerini her zaman kararlı şekilde desteklediğini vurguladı.
Geng, şu anki durumda, uluslararası toplumun çok taraflılığı destekleyerek, "nükleer silahların yayılmasının engellenmesi", "nükleer silahsızlanma" ve "nükleer enerjinin barışçıl kullanımı" olmak üzere antlaşmada belirlenen üç çekirdek maddenin kapsamlı ve dengeli bir şekilde yerine getirilmesini hızlandırması gerektiğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *