ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Beş bin ton kaliteli kömür geldi, üç bin tonu dağıtıldı

Beş bin ton kaliteli kömür geldi, üç bin tonu dağıtıldı
YAYINLAMA: 17 Kasım 2022 / 11.53
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2022 / 11.53
Şehrin kömür ihtiyacı karşılanıyor… Gaziantep’in kömür ihtiyacının 40 bin ton olduğu bildirildi

Bir süre önce kömürle ilgili olarak verdiğimiz haberde Siirt, Şırnak ve Silopi ocaklarından kömür getirilmesinin tehlikeye girdiğini, şehrin kömürsüz kalmaması için yurdun çeşitli bölgelerinden ve serbest piyasadan kömür getirilerek paçal yapıldığını, tonunun da 3 bin 300 liraya satıldığını bildirmiştik.

Halkın yakacak sorununa el koyan Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şehrimize yeteri kadar kaliteli kömürün gelmesini sağladılar. Maliyet yüksek olduğundan yine zaman zaman kömür paçal yapılacak ve tonu 9 bin 300 liradan satılacak. Doğu’ya kar yağması halinde durumun ne olacağı yolun kapanması ihtimali karşısında kömür sevkiyatının duru durmayacağı bilinmiyor.

Şehrimize şimdiye kadar beş bin ton kaliteli kömür getirildi. Bunun üç bin tonu derhal dağıtıldı, belediye kömür tevziinden satışlara devam ediyor. Kömür almak için başvuranlar sıraya konuluyor. Bilindiği gibi şehrimizin kömür ihtiyacı 40 bin ton olarak belirlendi ve tahsisi yapıldı. Bundan ilçelere de ihtiyaçları kadar kömür veriliyor.

Belediye tevzi satışlarından odun da veriliyor. Her aileye bir ton odun ve bir ton da kömür tahsis edilebiliyor. Odunun tonu da 16 bin 750 liradan satılıyor. Bu yıl tevziden odunların çoğunu mazı odunu teşkil ediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *