ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Benzin istasyonları kaldırılmalı

Benzin istasyonları kaldırılmalı
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 14.04
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 14.04
Şehir içindeki büyük faciaların önlenmesi için

Tankerlerin şehre sokulması yasaklandı. Bir musibet, bin nasihat ten iyidir, denir. Doğumevi hastanesinin çatısının yanması ve tüp gaz arabasının devrilmesi sonunda meydana gelen patlamalar bizler için büyük bir ders olmalıdır. Tüp gazların patlayarak yanması sırasında yakının da bulunan benzin istasyonuna yangının sıçramaması büyük bir şans eseridir. Zira yangının buraya atlaması halinde semt tamamen yanabilirdi. Buradan ders alınarak şehir içindeki tüm benzin istasyonları zaman kaybedilmeden şehir dışına çıkarılmalıdır. Kahramanmaraş Belediyesi bunu başardı. Şehir içindeki tüm benzin istasyonlarını şehir dışına çıkardı.

Belediye tarafından alınan karar gereğince akaryakıt tankerleri şehre giremeyecek. Sokak aralarında da ve istasyonda parkeden bütün tankerler derhal şehir dışına çıkacak. Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan yazılı açık lama şöyle:

“1981 yılı Haziran ayında toplu likit gaz yüklü kamyonların kent içerisine girmeleri yasaklanmış iken bu yasağa riayet etmeyen Milangaz Tüp Şirketine ait Likit Gaz Tüpü yüklü kamyonu kente girerek müessif olaya sebep olmuştur.

Aynı şekilde akaryakıt taşıyan tankerler şehir içerisinde akaryakıt istasyonlarında ve mahalde aralarında, park yaptığı üzülerek görülmektedir. Akaryakıt tankerlerinin şehir içerisinde dolaşması ve şehir içerisinde park etmesi geceleri istasyonda durmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Bu tankerler yer hazırlanıncaya kadar, İpek yol üzerinde ve meskun saha dışında tesit edilen yerde konaklayacaklardır. Konakladıkları yerde Belediyece alınacak tedbirlerle gece ve gündüz korunacaktır. Bu yasaklara ilgililerin titizlikle uymalarını önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *