ANASAYFA arrow right Yaşam

“Benim çocuklarım terörist değil”

“Benim çocuklarım terörist değil”
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 14.06
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 14.06
Demirtaş’ın tahliye edilmemesine tepki gösteren annesi Sadiye Demirtaş, ‘Şimdi de tutturmuşlar Selahattin ‘teröristtir’. Benim çocuklarım ‘terörist’ değil' dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "derhal tahliye edilmeli" kararına rağmen halen Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, oğluna "terörist" denilmesine ve mahkeme kararaına rağmen serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün kabine toplantısından sonra ve daha önceki demeçlerinde Selahattin Demirtaş için "terörist" ifadesini kullanmıştı.

Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, gazeteci Erdal Er'in YouTube kanalına konuk oldu ve canlı yayında soruları yanıtladı.

"Şimdi de tutturmuşlar Selahattin teröristtir" diyen Sadiye Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın ağacından meyve koparmayın, çocuklarıma yedirmeyin, haramdır, diye tembihlerdim hep. Şimdi de benim çocuğumu rehin almışlar, koymuşlar cezaevine ve diyorlar ‘teröristtir’. Benim çocuğum hiç ‘terörist’ olur mu? Benim çocuklarım terörist değil. Oğlum teröristti niye cumhurbaşkanı adayı oldu içeriden? Teröristti niye milletvekili oldu, Meclis'te el alemin hakkını savunurken aldılar kaldırdılar yataktan götürdüler. O tek değil, milyonlarca kişi içeridedir. Dünya alem biliyor ben onun arkasındayım, tüm sevdikleri arkasındadır. Ben anlamadım neyi paylaşamıyorlar." 

'Televizyon izlemiyorum'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "AİHM kararı bizi bağlamaz" sözlerinin sorulduğu Sadiye Demirtaş, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne nasıl girecek böyleyse? O Avrupa'yı tanımıyorsa Avrupa nasıl Türkiye'yi tanıyacak" dedi.

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin baskısıyla gelen af düzenlemesine gönderme yapan Sadiye Demirtaş, “Af çıktı ama katillere, hırsızlara, uyuşturucu satıcılarına çıktı. Bir tane siyasetçiyi çıkartmadılar” diye konuştu.  

Televizyon izlemediğini belirten Demirtaş, "O yalan haberleri izleyince tansiyonum yükseliyor ve çok üzülüyorum" ifadelerini kullandı. Ameliyatlı olduğu için iki senedir oğlunu görmediğini söyleyen anne Demirtaş, “Öyle kolay mı sanıyorsunuz yaşadıklarımı” dedi. 

'Siyasetçilerin hepsini çıkarsalar insan daha çok sevinir'

Sadiye Demirtaş, "Anne Selahattin serbest kalırsa, eve gelirse ne yapmak istersin onun için” sorusuna şu yanıtı verdi: “İnşallah, ona köy yemekleri yaparız. Ona Zerbet (Zerfet), çok sever, Sîrîn diyoruz, ona Kalî yaparım, ona Patîla yaparım... Ama gene de üzülürüm, yani çok sevinmem çünkü siyasetçilerin hepsini çıkarsalar insan çok sevinir... Tabii insan evladına da sevinir... Allaha emanet olsun, cemali sağolsun...”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *