ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Benden ikinci sırayı istedi, çuval dolusu yalan söylüyor"

"Benden ikinci sırayı istedi,  çuval dolusu yalan söylüyor"
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.20
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2020 / 21.55
DYP’de Altunbaş-Konukoğlu tartışması büyüyor

DYP’de milletvekili İbrahim Konukoğlu ile İl Başkam Cemal Altunbaş arasındaki anlaşmazlık, Altunbaş’ın istifası ile tartışmaya dönüştü. Konukoğlu, partinin tüm giderlerini kendisinin karşıladığını söylerken, Altunbaş “Bunu ispatlasın” diye konuştu.

Parti genel başkanlarının milletvekillerine diyet borcu olamayacağını ileri süren DYP Gaziantep Milletvekili İbrahim Konukoğlu, görevin den istifa eden Cemal Altunbaş’ı pasiflikle suçlayarak, “Yönetim kurulu düzenli olarak toplanmıyor. Teşkilatlar ziyaret edilmiyor, sosyal aktivitelerden habersiz. Parti binasının kirasını ve personel maaşını ben ödüyorum” derken, Altunbaş’ın kendisinden milletvekilliği için ikinci sırayı istediğini, kendisi kabul etmeyince de istifa ettiğini ileri sürdü.

Konukoğlu, Cemal Altunbaş’ın kendisiyle ilgili suçlamalarına anlam veremediğini belirterek, “Her şeyden önce Cemal Bey il başkanı olarak bu partiye hizmet etti. Oy birliği ile göreve seçildi. Fakat geçen süre içerisinde partide faal olamadı. İki yıldır yönetim kurulu toplanamıyor. Açın bakın yönetimin toplantılarına, hepsi eksik. Toplantıya kaplanların sayısı çok az. Ben defalarca Cemal Bey’e toplantılara gelmeyenleri yönetimden düşürmesini söyledim, ama yapmadı. Yönetimde bir revizyon yapılmalıydı, yapmadı. İl teşkilatı ilçelerden kopuk. Böyle idarecilik olmaz” diye konuştu.

DYP İl Başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Cemal Altunbaş ise Konukoğlu’nun partinin giderlerini çoğu zaman kendisinin karşıladığı yolundaki iddialara katılmadığını belirterek, “Göreve geleli 24 ay oldu. Bu süre içerisinde son iki ay partinin kirasını ödedi. Bunun dışında tek ödeme yaptıysa su, elektrik, telefon, kira, personel maaşı çıksın açıklasın. Böyle çuval dolusu yalan söylemeye ne gerek var? Ben 20 yıldır bu mücadelenin içerisindeyim. Çok insanla karşılaştım, mücadele ettim, ama böylesini ilk defa görüyorum. Bundan 34 ay önce mevcut binanın kirası çok fazla olduğu için verilen paranın yarısına bir başka yerde bina buldum. O sırada bana ‘Onun hiçbir yetkisi yok, fesih yazısı cebimde', partiyi başka bir yere taşıyamaz” diye haber göndermiş. Ben de madem öyle buyursun kirayı kendisi versin dedim ve 3 aylık kirayı ödedi. Bunun dışında partiye tek kuruş yardım etmemiştir” dedi.

İl yönetim kurulu içerisinde durumu iyi olmayan, hatta aidatını bile ödeyemeyenler bulunduğunu, bu nedenle zaman zaman giderler konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve milletvekili olduğu için kendisinden de yardım istediklerini söyleyen Altunbaş, “Hiç unutmam çoğu zaman yönetim toplantısında bu konuyu dile getirdim ve bir seferinde benim aldığım maaş bana yetmiyor dedi ve yardım etmedi. Partinin giderine kuruş katkısı olmadı. Eğer olduğunu iddia ediyorsa, çıksın açıklasın. Personel 4 aydır maaşını alamıyor, gazetelerin abone bedeli ödenmiyor. Ama bunların dışında bir sıkıntımız yok. Elektrik, telefon, faturalarını zaten birkaç aydan beri ben kendim ödüyorum, kimseden gidip para istediğim yok" şeklinde konuştu.

İstifasının amacının teşkilatlara dokunulmaması olduğunu, ancak teşkilatların feshedilmesi halinde partiden ayrılacaklarını belirten Altunbaş, genel merkezin böyle bir yanlış yapacağına ihtimal vermediklerini, çünkü DYP'de siyaset yapmaktan gurur duyduklarını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *