ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belirsizlik aldı başını gidiyor

Belirsizlik aldı başını gidiyor
YAYINLAMA: 11 Mart 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 11 Mart 2021 / 13.40
Siyasi istikrarsızlığın son iki aydır Türkiye'yi her yönüyle olumsuz etkilediğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, bu duruma son birkaç günde yaşanan gelişmelerin de eklenmesiyle olayın boyutlarının daha da genişlediğini söyledi.

Son günlerde erken seçim tartışmaları ile birlikte belirsizliğin daha da büyüdüğünü ifade eden Ekici, “Bir belirsizlik aldı başını gidiyor. Ekonomi ve siyaset, bir gün iyi, bir gün kötü. Bu durum, toplumun her kesimini olumsuz etkilerken, üretim ve yeni yatırımları tehlikeye sokuyor. Her geçen gün azalmasını beklediğimiz siyasi belirsizlik, azalacağına daha da artıyor. Artık bu belirsizliğe bir nokta konulması gerek’’ dedi.

Ekici, erken seçime karşı olmadığını, ancak bir erken seçime gidilecekse, Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarında gerekli değişikliklerinin yapılmasının şart olduğunu vurguladı. Ekici, “Aksi halde, bu yasalarda değişiklik yapılmadan gidilecek bir seçimin sonuçları, daha önceki seçimin sonuçlarından farklı olmayacaktır. Yine siyasi ve ekonomik istikrarsızlık yanacaktır. Bizim önümüzü görmekte zorlanacağız. Diğer konu da seçim tarihinin kesin olarak belirlenmesidir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinde yapması gereken bazı şeyler olduğunu da hatırlatan Ekici “AB’ye tam üyelik Türkiye’nin ertelemeyeceği konulardan biridir. Türkiye’nin tam üyelik yolunda yapması gerekenler için 1 az bir süresi kaldı. Mevcut hükümet, bu konuya gereken hassasiyeti göstermelidir. Kopenhag kriterlerinde belirtilen koşullar yerine getirilerek Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra gidilecek seçim, ülkemiz için faydalı olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *