ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belgelendirmenin önemi anlatıldı

Belgelendirmenin önemi anlatıldı
YAYINLAMA: 16 Haziran 2020 / 19.47
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2020 / 19.47

TSE’nin, ürün kalitesi anlamına geldiğini belirten TSE Metroloji ve Kalibrasyon Dairesi Başkanı Uzeyir Karagöz, tüketicinin TSE garantisi altında olan belgeli ürünleri tercih etmesini önerdi. TSE ile GSO tarafından organize edilen “Avrupa Gümrük Birliği’ne giderken yeni yaklaşım direktifleri, CE işareti ve standardizasyonu” konulu toplantı GSO salonunda gerçekleşti.

TSE ile GSO tarafından ortaklaşa düzenlenen “Avrupa Gümrük Birliği’ne giderken yeni yaklaşım direktifleri, CE işareti ve standardizasyonu” konulu toplantı GSO salonunda gerçekleşti. Öğrencilere yönelik seminer niteliğinde geçen toplantıda konuşan TSE Kurumu Metroloji ve Kalibrasyon Daire Başkanı Üzeyir Korkmaz, son 20 yılda dünyada ürün belgelendirmesine verilen önemin arttığını belirterek, ülkemizde de ürün belgelendirme konusunda en yetkili kurumun TSE olduğunu vurguladı.

TSE belgesinin ürünün garantisi anlamına geldiğini söyleyen Derecik, TSE amblemli bir üründen tüketicinin zarar görmesi durumunda TSE Kurumu’nun bu zararı tazmin etme zorunluluğu bulunduğunu, bu nedenle TSE belgeli ürünlerin garantili olduğu üreticinin hiçbir şekilde mağdur edilemeyeceğini açıkladı.

TSE’li ürünlerin hemen her yerde seçkin müşteri kitlesi tarafından tercih edildiğini, herkesin TSE’li ürünleri satın alması veya kullanması gerektiğini söyleyen Derecik, bu şekilde kalitesiz üretimin önlenebileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *