ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediyenin yasaklamasına rağmen şehrimizden dışarı hayvan kaçırıldığı tespit edildi 

Belediyenin yasaklamasına rağmen şehrimizden dışarı hayvan kaçırıldığı tespit edildi 
YAYINLAMA: 18 Şubat 2021 / 13.44
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2021 / 13.44
Şehir içindeki kantarlarla usule aykırı tartı yapılıyor.

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından hayvan ihracatı ve şehir içinden diğer illere hayvan kaçırıldığı konusuyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada hayvan ihracatıyla uğraşanlardan bazılarının şehir içindeki kantarlarla usule aykırı olarak hayvan tartıldığı, komşu illere şehrimizden hayvan kaçırıldığının tespit edildiği bildirildi. Başkan Ertuğ imzasıyla yayınlanan bildiri şöyle:

“Vilayet makamının emirleri ile hayvan ihracının düzenli bir şekilde yapılması için bir dizi tedbirler alınmıştır. Bu tedbirlerden kısa vadeli olanlar kente doğudan girişte Küsget Küçük Sanayi çıkışında ihraç noktası faaliyete geçirilmiştir. Bu ihraç noktasında her türlü kolaylıklar mevcuttur. Buna rağmen kent içerisinde bazı fabrikaların kantarlardan yararlanarak düzenlemeye aykırı hayvan ihracı yapıldığı tespit edilmiştir.

Bunların arasında İslahiye'ye sebebi bilinmeyen bir gerekçe ile koyun kaçırıldığı tespit edilmiştir. Düzenlemeye aykırı ve koyun kaçağına yol açabilecek usullerle hayvan ihraç noktasına uğramadan arabalarla belirsiz istikametlere hayvan götürüldüğü bir gerçektir. İhracatçıların dikkatine sunuyorum:

“Hayvan ihraç noktasının dışında tartı yapmasınlar, müsaadesiz kent dışına hayvan çıkarmasınlar. Hayvan ihracı ile ilgili düzenlemeye ihracatçıların aynen uymasını, aksi hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini önemle hatırlatırım.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *