ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Belediyenin yaptıracağı 20 bin konut için sınırsız yardım yapılacak”

“Belediyenin yaptıracağı 20 bin konut için sınırsız yardım yapılacak”
YAYINLAMA: 16 Şubat 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2021 / 13.19
İmar ve İskan Bakanı geldi ve gitti

İmar ve İskân Bakanı Dr. Şerif Tüten dün saat 14.00 ‘te şehrimize gelerek KÜSGET'te incelemeler yaptı. Kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmeyen, arabaların girmesine imkan tanımayan KÜSGET yollarının ve altyapı tesislerinin tamamlanması için İller Bankası kanalıyla 150 milyon liralık kredi verileceği bildirildi.

Genel müdürlerden oluşan kalabalık bir gurupla incelemelerine devam eden İmar ve İskân Bakam Tüten daha önce de Kahramanmaraş, Adıyaman ve Urfa illerinde incelemeler yapmıştı. Şehrimizden Hataya giden Bakan Dr. Şerif Tüten buradan da karayoluyla Ankara'ya geçecek.

Saat 16’da vilayette basın mensuplarıyla görüşen ve sorularını cevaplandıran Bakan Tüten, gazeteniz SABAH tarafından, belediyenin yaptırmak için çaba harcadığı 20 bin konutluk inşaatlar için ne gibi yardım yapacaksınız sorusunu şöyle cevapladı:

“Belediye önderliğinde kurulacak olan tüm yapı kooperatiflerine limit tanımadan her türlü yardımı yapacağız. Önce kooperatifler kurulmalı ve bize müracaat edilmelidir. Halen Gaziantep’te faaliyette bulunan sosyal konut kooperatiflerine verilmektedir, yeni kurulacak olanlara da kredi verilecektir.”

KÜSKET'in çıban başı haline gelen sorunlarının çözümü için neler yapılacak? Sorumuz ise:

“KÜSKET'in ihtiyaçları için iller bankası kanalıyla belediyeye 150 milyon lira kredi verilecek. Bununla gereken yapılacaktır. KÜSGET’te çıban başı olacak bir sorun yoktur” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *