ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediyenin uzman, memur ve yöneticiye şiddetle ihtiyacı var

Belediyenin uzman, memur ve yöneticiye şiddetle ihtiyacı var
YAYINLAMA: 06 Eylül 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2021 / 14.14
Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, bir yılın hesabını veriyor

Kış aylarında yakacak sorunumuz yoktur. 425 naylon arabacıya belediyede iş verildi. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ bir yıllık belediye çalışmaları hakkında basına açıklama yaptı. Belediye başkanının bu yazılı açıklamasını aynen veriyoruz.

Sevgili hemşerilerim:

1982 yılını 14 saat sonra bitirmiş olacağız. Belediyemiz 1982 yıllında yoğun bir çalışma ile kapamış bulunuyor. Belediyeye bağlı dairelerin sorunlarımız ile ilgili çalışmalarını özet olarak size takdim ediyorum. Böylece 1 yıllık yapılan işlerin muhasebesini sizlere sunacak ve gelecekte yapılan işlerden özet bilgi arz edeceğim. Sorunlarımız sırasıyla:

Personel sorunlarımız:

Teknolojik gelişmeler ne kadar fazla olursa olsun insan sorunu birinci sırayı işgal etmektedir. Belediyemiz 1982 yılı reorganizasyona tabi tutularak teşkilat ve kadroları yeniden hazırlanmıştır. Belediyede memur işçi sorunu halledilmiştir. İşçi kadrolarından ekipleşmeye doğru gidilmiş, uzman işçi grupları oluşturulmuştur. Memur kadrosunda çalışan işçi kalmamıştır. 210 adet memur kadrosunda çalışan işçinin, 18O’i memur sınıfına geçirilmiş, kalan 32 memur yerinde çalışan işçi de işçi kadrosuna aktarılmıştır.

Kent için önemli bir sonun olan arabalar kaldırılmış, 425 arabacı belediye işçi kadrolarına yerleştirilmiştir. Ayrıca oluşturulan 21 projede çalışmak üzere 686 mevsimlik işçi alınmış böylece az dahi olsa istihdam yapılarak işsizliğe karşı önemli bir tedbir getirilmiştir. Personeldeki sorunumuz memur kadrolarındadır.

 Belediyemiz yüzde 52 kadro ile çalışmaktadır. Uzman memur ve yöneticiye şiddetle ihtiyacımız vardır. 1983 yılı bu sorunların çözümü için çalışılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *