ANASAYFA arrow right Güncel

Belediyelerin hobi bahçesine Bakan’dan tepki

Belediyelerin hobi bahçesine Bakan’dan tepki
YAYINLAMA: 27 Ekim 2020 / 20.09
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2020 / 20.09
Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerinin amacı dışında kullanılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Belediyelerimiz bizimle iş birliği yapmak istiyorlarsa, bilhassa hobi bahçesi adı altında tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına engel olabilirler. Kanundaki boşluklar istismar edilerek ortaya çıkarılan bu hobi bahçesi sorununu, en kısa zamanda Meclis’te çözmüş olacağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Pakdemirli pandemi sürecinde, sağlık ve gıda-tarım sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak “Her iki alanda da girdiğimiz imtihandan alnımızın akıyla çıktık. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı sıkıntıları, güçlü, sağlık ve tarım altyapımız sayesinde kolayca göğüsledik. Ve hatta kendi ihtiyacını karşılamasının ötesinde, aramızda dostluk köprüsü kurduğumuz birçok dost ve kardeş ülkeyle de imkanlarımızı paylaştık” dedi.

"Hobi bahçelerine müsamaha göstermeyeceğimiz bilinmeli"

Tarım ve ormancılık ile ilgili daha birçok konuda belediyelerin, faaliyetler yürütebildiğine işaret eden Bakan Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti:
“Örneğin; Belediye mülkiyetindeki boş ve atıl tarım arazilerinin ekilmesi konusunda vatandaşımıza önderlik edebilirsiniz. İmar çalışmaları sırasında tarım alanlarının korunmasını sağlayabilirsiniz. Küçük ölçekli sulama ve altyapı projeleri ile bizim büyük çaplı projelerimizde destekleyici ve tamamlayıcı olabilirsiniz. Yine illerinizde atık su arıtma tesisleri kurarak, buradan çıkan suyun bitkisel üretim, park ve bahçeler gibi yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Sözleşmeli üretim ile üreticilerimizin ürünlerinin, belediyelerimiz vasıtası ile pazarlanmasını sağlayabilirsiniz. Uygun orman arazilerinin gelir getirici türlerle ağaçlandırılması için bizimle işbirliği yapabilirsiniz. Yine alternatif tıp alanında, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda da hazırlayacağınız projeleri bizimle paylaşabilirsiniz. Hayvancılığımızın gelişimi için de, mera, otlak ve yaylakların bakımına, ıslah projelerine destek verebilirsiniz. Yine vurgulamak istediğim bir konu daha var ki: Belediyelerimiz bizimle iş birliği yapmak istiyorlarsa, bilhassa hobi bahçesi adı altında tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına engel olabilirler. Zira hobi bahçelerinin verimli tarım arazilerini böldüğünü, su kaynaklarını plansız bir biçimde tükettiğini, imarsızlığın yaygınlaşmasına neden olduğunu artık hepiniz biliyorsunuz. Dolayısıyla bu konuda müsamaha göstermeyeceğimizin de bilinmesini isterim. Kanundaki boşluklar istismar edilerek ortaya çıkarılan bu hobi bahçesi sorununu, en kısa zamanda Meclis'te çözmüş olacağız"

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *