ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediyelerde TİS çıkmazı

Belediyelerde TİS çıkmazı
YAYINLAMA: 10 Kasım 2020 / 15.58
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2020 / 15.58

Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey Belediyeleri ile GASKİ’de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri arabulucu nezaretinde sürüyor. Sendikalar, enflasyon oranında artış isterken; belediyelerin bunun üçte biri kadar artış önermesi TİS görüşmelerini çıkmazı soktu.

Genel İş Sendikası 1 No’lu Şube yöneticileri, bugün yetkili oldukları Büyükşehir ve GASKİ çalışanları için belediye yetkilileriyle üçüncü kez arabulucu nezaretinde bir araya geliyor. Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, bir süredir Büyükşehir ve GAS-Kİ’de çalışan bin 198 işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinde, ücret artışında anlaşmazlık yaşandığını belirterek, “Şimdiye kadar Bakanlık tarafından görevlendirilen resmi arabulucu Ayhan Semih Cangüven başkanlığında yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlanmadı.

İşveren kesimi son olarak yüzde 37 ücret artışı önerdi. Biz ise enflasyon oranında artış talep ettik.' Bugün, arabulucu başkanlığında yapacağımız son toplantı olacak. Eğer bunda da bir anlaşma sağlanamazsa o zaman gereken ne ise onu yapacağız. İşverenin biraz daha insaflı olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin koşulları ortada” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *