ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediyeler vergi zengini

Belediyeler vergi zengini
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.14

Emlak, Çöp ve Çevre Temizlik vergilerinin birinci taksitinin ödeme günü bu hafta bitiyor. İki merkez ilçede toplam 271 bin emlak vergisi mükellefi bulunduğu, bunların yaklaşık yüzde 40’ının vergilerini ödediği, kalanların büyük bir kısmının bu hafta içerisinde ödeme yapmalarının beklendiği ifade edildi. Şu ana kadar iki merkez ilçe belediyesi 3 trilyon civarında tahsilat yaptı.

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri Emlak Müdürlüğü yetkilileri, 19 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren 4736 ve 4751 Sayılı Kanunla Emlak Vergisi’nde bazı değişiklikler yapıldığını hatırlatarak, “Buna göre büyükşehir olan yerlerdeki menkul ve gayri menkullerin oranı ile matrahlarında artış oldu. Yasaya göre, meskenler binde 1 iken binde 2, işyerleri binde 2’den binde 4’e çıkarıldı. Arsalardaki artış binde 3’ten, binde 6’ya çıkarıldı. Arazilerdeki oranlar ise binde l’den binde 2’ye yükseltildi” diye açıklama yaptı.

Yetkililer, “Bu artışların yanı sıra matrah üzerinden de ortalama yüzde 53.2 artış yapıldı. Emlak vergileri bu artışlara göre hesap edilmekte. Birinci taksitler bu oranlar üzerinde tahsil edilecek, ödeme yapmayanlardan her ay için yüzde 7 gecikme zammı alınacaktır” dedi. Şahinbey Belediyesi’ne kayıtlı 149 bin emlak vergisi mükellefinden 80 binin, çevre temizlik mükelleflerinden ise yüzde 45’inin ödeme yaptığını belirten yetkililer, Çöp ve Çevre Temizlik Vergisi mükellefi 95 kişiden de 40 bininin ödeme yaptığını kaydetti. Şehitkamil Belediyesi’ne kayıtlı 122 bin emlak vergisi mükellefinden yüzde 30’unun ödeme yaptığı, tahsilat miktarının 618 milyar olduğu bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *