ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye yeni bir çarşı yaptırıyor

Belediye yeni bir çarşı yaptırıyor
YAYINLAMA: 02 Ocak 2023 / 11.16
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2023 / 11.16
Bu çarşıda yağ, peynir, yoğurt, süt ve zeytin gibi gıda maddeleri toptan ve perakende satılacak

Belediye burada modern bir laboratuvar kurarak gıda maddelerinin sağlık durumunu kontrol altında tutacak.

Konuşan: Adil Dai

İstanbul’un meşhur Mısır Çarşısının daha küçük fakat daha modern bir örneği Gaziantep’te açılıyor. Eminönü’nde, bütün İstanbul’un uğrak yeri olan meşhur Mısır Çarşısında nasıl peynirin her çeşidi, zeytin, sucuk, pastırma, tereyağı satılırsa; bu tür gıda maddelerini şehrimizde de kontrollü ve temiz olarak, toptan ve perakende satın almak mümkün olacak.

Bu konuda Belediye Başkanı Sayın A. Turan Ertuğ ile görüştük:

Soru: Mısır Çarşısı dediğimiz bu çarşı hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap: Yeni halin yanı başında yaptığımız 31 dükkan Gaziantep’in hizmetine giriyor. Bu küçük çarşının içinde bir de laboratuvar var. İstanbul’un Mısır Çarşısında, bildiğiniz gibi, çok çeşitli gıda maddesi, özellikle yağ, zeytin, peynir, pastırma, sucuk ve benzeri gıda maddeleri satılır. Bu gıda maddeleri Gaziantep’te çok dağınık semtlerde, değişik dükkanlarda, sağlığa uygun olmayan şekil ve şartlarda satılıyor. Fiyat ve kalite kontrolü de eksik ve zor yapılabiliyordu. Bu çarşıyı yaptırmaktan amacımız, bu söylediğimiz şartları yerine getiren bir çarşıda halkımıza daha iyi hizmet vermektir.

Soru: Bu çarşıyı kimlere vereceksiniz?

Cevap: Bu çarşıdaki dükkanları çok para verene değil, özellikle yağ, peynir, yoğurt, süt ve zeytin gibi gıda maddelerini satanlara vereceğiz. Satışlar toptan ve perakende olacak, Belediyenin gözetiminde bulunacaktır.

Soru: Bu çarşıda bir de laboratuvar var dediniz…

Cevap: Türkiye’de içinde kontrol laboratuvarı bulunan ilk çarşı oluyor bu. Modern bir laboratuvar kurduk. Burada, çarşıda satılacak yağ, peynir, süt ve emsali gıda maddelerinin temizliğini ve sağlığa uygun olup olmadığını devamlı kontrol edeceğiz.

Soru: Bu 31 dükkan ihtiyacı karşılayacak mı?

Cevap: Çarşının genişleme imkanı vardır. Gelişme durumuna göre, yeni dükkanlar ilave ederek çarşıyı büyülteceğiz.

Soru: Antep Peyniri her bahar halkımızın başına dert olur. Yağlısı, yağsızı, ucuzu, pahalısı. Bu çarşı Antep Peynirine de bir çözüm getirecek mi?

Cevap: Tabi..  Antep Peyniri yalnız peynircide, bakkalda değil, manifaturacılarda bile çok kötü şartlarda satılıyor, halkımız iyi bilir.

İşte buna mani olacağız. Peynir ve benzeri gıda maddeleri kontrolümüz altında, bu çarşıdan rahatça ve temiz olarak satın alınabilecekler.

Belediyenin bu küçük fakat faydalı ve güzel çarşısının artık büyüyen ve modern bir şehir olma yoluna giren Gaziantep için hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *