ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediye, vatandaşı kaçak yapılaşmaya tahrik ediyor

Belediye, vatandaşı kaçak yapılaşmaya tahrik ediyor
YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 17.54
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 17.54
Şehitkamil’de yapılaşmanın yüzde 90’ının imara aykırı ve kaçak olduğu açıklandı

Şehitkamil Belediyesi’nin çeşitli bağışlar karşılığında kaçak yapılaşmaya göz yumduğu ve izin verdiği iddiaları ayyuka çıkarken, muhalefetin konuyu araştırma hazırlığında olmasından rahatsız olan belediyenin kaçak yapı sahiplerine yazı göndererek, ‘İnşaatınızın yıkılması için araştırma komisyonu kuruluyor’ diye meclis üyelerini hedef göstermesi ortamı gerginleştirdi.

Şehitkamil’in büyük bir kısmının kaçak yapı ile dolduğunu belirten CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Raif Ateşsönmez, çoğu yerin usulsüz işgal edildiğini, meclis üyelerinin görüşlerinin dikkate alınmadığını açıkladı. Bu olumsuzluklara dur demek ve yapılan yasadışı uygulamalara son vermek için araştırma komisyonu kurulmasında çok geç kalındığına dikkat çeken Ateşsönmez, "Araştırma komisyonunun 2 yıl önce kurulması gerekti. Çok geç kalındı. Komisyonlardan ve encümenden habersiz kararlar almıyor. Meclise gelen usulsüz yapılaşmalarda muhalefet şerhimizi koyuyoruz. Ama bu kaçağı önlemeye yetmiyor. Konuyu takip etmek istediğimizde yeterli bilgi alamıyoruz. Belediye başkanı sağlıklı bilgi vermiyor ve tüm komisyonlan notere çevirmek istiyor”diye konuştu.

Kaçak yapılarla ilgili komisyon kurulması için çalışmalar yoğunlaşınca, belediyenin kaçak yapı sahiplerine, ‘evinizi yıkmak istiyorlar’ diye yazı göndererek, meclis üyelerini hedef gösterdiğini belirten Ateşsönmez, “Bu nasıl bir anlayış ve yöneticilik? Böyle şey olur mu? Belediye başkanı ne yapmak istiyor? O zaman bıraksın herkes istediği şekilde inşaat yapsın, şehri işgal etsin. Geçtiğimiz hafta kaçak yapı yapan bir vatandaş benim önüme çıktı, ‘Siz benim evimi yıkacak-mışsız’ diyor. Aynı şekilde diğer meclis üyelerinin yanına gidenler var. Kaçak yapıya göz yumanlar şimdi buna karşı olanları hedef gösteriyor” diye konuştu.

DSP’li Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan da, Şehitkamil’de imara aykın yapılaşmanın had safhada olduğunu belirterek, hiç kimsenin buna müdahale etmediğini vurguladı. İlçedeki yapıların yüzde 90’inin kaçak yapı olduğunu kaydeden Ayan, “Belediye üzerine düşeni yapmıyor. Denetimlerin daha ciddi ve inşaat safhasında yapılması gerek. Çünkü inşaat tamamlandıktan sonra yapılacak fazla birşey kalmıyor. Bu konudaki sıkıntımızı daha önce defalarca dile getirdik. Konunun rant kapısı olmaktan çıkanlmasını istedik. İmara uygun olmayan yapılar başta deprem olmak üzere her zaman tehlike yaratmaktadır. Böyle durumlarda doğacak maddi ve manevi kaybın sorumlusu da kaçak yapılara izin verenler olacaktır” şeklinde konuştu.

İlçedeki kaçak yapılann araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini, hatta bu konuyu CHP’lilerin zaman zaman ortaya atıp sonradan unuttuklarını ifade eden Ayan, “CHP mecliste çoğunluğa sahip. Zaman zaman da konuyu gündeme getirip, bir süre sonra yine unutuyorlar. Onların bu tutumu kaflarda soru işareti bırakıyor. Biz her türlü olumsuzluğun araştırılması için destek vereceğimiz her zaman söyledik ve söylüyoruz da. Ama birşey yapamayacaklarsa da neden ikide bir gündeme getiriyorlar?” dedi.

Araştırma komisyonunun kurulmasında büyük fayda olduğun belirten MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Aslan, kaçak yapılarla ilgili sürekli şikayetler geldiğini belirterek, artık bunun araştınlmasınm şart olduğunu vurguladı. Şu an mecliste CHP- MHP ittifakı olduğunu hatırlatan Aslan, “Mecliste çoğunluk muhalefette. Eğer CHP bu konuda hem fikir olursa, araştırma komisyonu kurulmasını biz de istiyoruz. Aslında bu komisyon daha önce kurulabilirdi, fakat her iki tarafta bir takım sıkıntılar oldu, iş yoğunluğu nedeniyle ilgilenen olmadı. Şimdi bunlar aşıldı. Bugün yapılacak grup toplantısında CHP böyle bir komisyon kurulması için karar alırsa mecliste kabul edilir. Zaten böyle bir önerge için 13 kişinin imzası yeterli. Biz de parti olarak destek vereceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *