ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye tarafından bir ayda 7262 işyeri denetlendi, 70 bin kişi taşındı

Belediye tarafından bir ayda 7262 işyeri denetlendi, 70 bin kişi taşındı
YAYINLAMA: 07 Haziran 2021 / 15.38
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2021 / 15.38
Belediye tarafından çeşitli alanlarda yapılan çalışmalarla ilgili açlıklardalar yapıldı. İlgililer bir ay içinde 7262 işyerinin denetlendiği ve 70 bin vatandaşın belediye otobüsleriyle taşındığını bildirdi.

Gaziantep Belediyesi halka hizmetin etkinliğini ilke olarak kabul etmiş, bu hizmetin etkinliğini sağlamak için günlük çalışmalar şehir temizliği, yolcu taşımacılığı, su ve elektrik ihtiyacının aralıksız sağlanması, kanalizasyon işleri ile ilgili mahzurların zamanında giderilmesi, piyasa kontrolü kaçak inşaat ve gecekondu yapımının önlenmesi gibi hususlarda, inşaat kontrolü ile ilgili hizmetler aralıksız sürdürülmektedir.

Bu hizmetlerden tatil ve bayram günleri, temizlik hizmetleri çöp alınma ve imhası, kentin temiz tutulmasını sağlamak için bu birimlerde çalışanların önemli bir bölümü, diğer ünitelerin ise tatil günleri çalışan vardiyaları sırasıyla kent içi temizliğinde 453 işçi, 10 tazyikli, 10 damperi arabayla 9 traktörlü ekipten oluşan bir ünite ile sağlanmaktadır. Günde ortalama 350 ton çöp, imha istasyonlarında imha edilmektedir. Kentte mevcut 1245 kilometre yolun yüzde 40'ında süpürgeci mevcuttur. kalan yüzde 60'ı yolların stabilize ve toprak yol olduğu için, bu yollar açıldıkça süpürgeci verilecektir. Kentin, işyeri ve meskenlerin ilaçlama işleri de temizlik müdürlüğünce yapılmaktadır.

Zabıta, iktisat ve sağlık ekiplerince piyasa ve sağlık kontrolü bölge sistemi, ihbar ve şikayetlerin anında değerlendirilmesi ve ekiplerin baskın şeklinde çalışmaları esasına göre yapılmaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *