ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye şehir içine 50 bin ağaç dikti

Belediye şehir içine 50 bin ağaç dikti
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 16.17
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 16.17

Belediye tarafından bu yıl Anadolu lisesine 8 bin eğitim enstitüsüne 10 bin, Hacıbaba su tesisi alanına 3 bin olmak üzere toplam 50 bin ağaç dikildi. Şehrin ana yolları, otogar yolu çimlendirildi. Şehrin pis sularını toplayacak olan iki büyük kollektörün yapımına başlandı. Belediyenin ağaçlandırma, çimlendirme ve kollektör yapımıyla ilgili olarak yayınladığı bildiri şöyle:

“Belediyemiz Park, Bahçeler Müdürlüğünün 1982 yılı başlangıç itibariyle bu güne kadar olan çalışmaları aşağıda belirtilmiştir.

Belediyemiz 1982 ağaçlandırma çalışmalarında civar fidanlıklardan 80 bin adet fidan temin etmiş, bunlardan 8 bin adedi Anadolu lisesine, 10 bin adedi Eğitim Enstitüsüne, 3 bin adedi ise Hacıbaba su tasfiye tesislerine olmak üzere kent içerisinde toplam 50 bin adet fidan dikilmiştir. Bunlara ilaveten 2,5 kilometrelik gar yolu, 4,5 Km.lik Fevzi Çakmak Bulvarı, 1,5 Km. lik Araban yolu ve muhtelif refüjleri süs bitkileri ile şehrimizin güzelleşmesine ve çimlendirilmesine özen gösterilmiştir.

Gazi kentimizin özelliklerini yansıtan Kavaklık mesire alan 100. Yıl Atatürk Kültür Parkının başlangıç noktası olarak seçilmiş ve çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Aynı zamanda şehrin pis sularını toplayacak olan iki adet büyük kollektör yapım çalışmaları da hızla sürdürülmektedir.

Temel prensip olarak dışarıdan gelen yabancılara şehrimizi daha güzel göstermek için çalışmalarımız devam ederken Kılınçoğlu ve Şehreküstü'deki eski parkların da yeniden tanzimleri yapılarak daha güzel bir şekle getirilmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *