ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye pasajı kuyumcular çarşısı yapılmak isteniyor

Belediye pasajı kuyumcular çarşısı yapılmak isteniyor
YAYINLAMA: 17 Mart 2023 / 12.35
GÜNCELLEME: 17 Mart 2023 / 12.35
Toptan bakkaliyeciler için İpek Yolu üzerinde yer yapılacak

Belediye Başkanının dert dinleme gününde 90 kadar vatandaş başkana dilek ve şikayetlerini bildirdi.

Önceki günlerden farklı olarak bu sefer genellikle iş isteme, satış kulübeleri tahsisi, su ve kanalizasyon konuları ağırlık kazandı.

Bunların dışında kayda değer olanlar şöyle: Belediye pasajındaki dükkanların bazı müstecirleri kiracıların yüksekliğinden şikayet ederek bu yıl yapılan yüzde 59 zammın uygulanmamasını istedi. Başkan istek sahiplerine “Orada zaten çok ucuz oturuyorsunuz. Böyle küçük bir zammı da çok mu buluyorsunuz. Bunu doğru bulmuyoruz. Orasını daha iyi şekilde değerlendireceğiz. Pasajı Kuyumcular çarşısı yapma hususunda çalışmalarımız var. Bu çalışmaların sonunda size daha kesin bir şey söyleyeceğiz. Şimdilik zam konusunda bir dilek kabul edemem. İsterseniz yine bir yazılı müracaatta bulunun” dedi.

Toptan Bakkaliyeciler kooperatifinden bir grup Değirmiçem mevkiinde kendilerine ayrılan yerlerin henüz yapılmadığını, yaptıracak mal sahiplerinin çok yüksek kira istediklerini, mağdur olmamaları için Belediyenin kendilerine başka bir yer vermesini, yer verildiği takdirde en kısa zamanda yaptırıp yerleşeceklerini bunun için 50 milyon lira yatırabileceklerini söylediler. Başkan: “Bunun için şehir imar planında değişiklik yapılması gerek ve bunun çalışması içindeyiz. Çalışmamız bitince size İpek yol üzerinde uygun bir yer ayıracağız. Durumunuzu biz de biliyoruz ve haklısınız” dedi.

Kore Gazilerinden bir grup da kendilerine Belediye otobüsleri için paso verilmediğinden yakındılar. Başkan bunun şimdilik mümkün olmadığını, çünkü pasonun Korede 1951 yılından önce ve muharebelere katılmış bulunanlardan sonra oraya gidenlere verilmediğini, bu konuda Ankara’da bir komisyon tarafından çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *