ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye otobüs bileti bütün banka şubelerinde satılıyor

Belediye otobüs bileti bütün banka şubelerinde satılıyor
YAYINLAMA: 05 Kasım 2020 / 17.52
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2020 / 17.52
Su ve elektrik paraları bankalara da yatırılabilecek

Memur ve öğretmenlerin otobüs pasoları kaldırıldı. 1982 yılı Belediye bütçesi görüşmeleri sırasında otobüs işletmesi, elektrik ve su tahsilatları konusunda önemli kararlar alındı. Vatandaşın kolaylıkla otobüs bileti bulabilmesi için banka veznelerinde bilet satışı temin edildi. Memur öğretmenlerin tenzilatlı pasoları iptal edildi.

Vatandaşlar tarafından otobüs bileti alınmasında güçlük çekildiği, satış kulübelerinde kuyrukların oluştuğu, memur ve öğretmenlerin pasoyla belediye otobüslerinde seyahat edemedikleri yolundaki şikâyetleri üzerine Belediye İşletmeleri Genel Müdürü Adil Tahtacı ile görüştük. Tahtacı sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

“Belediye otobüslerinden faydalanan vatandaşların yarısına yakını pasolarla ve indirimli abonman biletleriyle seyahat etmeye başladı. Bu durum otobüs işletmelerinin devamlı zararına oldu. Durumun düzeltilmesi için Belediye Encümeninde görüşmeler yapılarak durumun düzeltilmesine karar verildi. Bundan sonra Belediye otobüslerinde memur ve öğretmenler pasoyla seyahat edemeyecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *