ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye, kötü iş yapan müteahhitlerine göz açtırmayacak

Belediye, kötü iş yapan müteahhitlerine göz açtırmayacak
YAYINLAMA: 19 Ocak 2023 / 19.08
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2023 / 19.08
Vatandaş hakkını aramak isterse

Daire alan vatandaşlar, müteahhidin haksız tutumu ve işi aksatması karşısında derhal belediyeye başvursunlar. Belediye Başkanı Ertuğ: “Çıkarı için vatandaşı zor duruma sokan müteahhitlere fırsat vermeyeceğim. Yeter ki haberimiz olsun” dedi.

Belediye, fazla kar sağlamak amacı ile binalarda kusurlu işler, projeye ve ruhsata aykırı tadilatlar yaparak vatandaşı zor durumlara sokan müteahhitlere aman vermemeye başladı.

Kolejtepe Samlı Hacı Ökkeş Caddesi üzerindeki bir apartmanda usulsüz işleri görülen bir müteahhit hakkında belediye işleme geçti.

Apartman yapımı bittikten sonra kat sahipleri dairelerine taşındıklarında birçok noksanlıklarla usulsüz işler gördüler. Bunların giderilmesi için müteahhide her ne kadar rica ettilerse de müteahhit oralı olmadı.

Durum bir dilekçeyle belediyeye bildirildi. Belediye İmar Müdürlüğünce oluşturulan bir komisyon apartmana giderek durumu tespit etti. Komisyon raporunda müteahhidin usulsüz işleri şöyle sıralanıyor:

-Kapısı dairesinin bir odası bitişik daireye eklenmiş.

-Projeye göre bodrum katta dolu olması gereken bir kısım, hafriyatla ruhsat harici açılarak kat sahiplerine depo olarak verilmiş.

-Kirli su tesisatı açıktan izolasyonsuz geçirildiğinden sular yerlere akarak sağlığa zararlı oluyor.

-Bodrum kattaki kolonlar sıvanmamış.

-Bodrum katta merdiven inişi yapılmadığından kat sahipleri ortak kullanım alanlarından yararlanamıyor. Bodrum katın tamamını müteahhit depo olarak kullanıyor.

Komisyon raporu, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ’a gelince başkan çok şaşırdı ve apartmana giderek bizzat incelemelerde bulundu. Kat sahiplerinin zarara uğradığını gören Ertuğ, müteahhidin ruhsat harici yaptığı odun kömürlük kısmını 2805 sayılı kanuna tabi tutarak kat sahiplerinin kullanmasına izin verdi. Ayrıca müteahhidin yine projeye aykırı olarak bodrum katın yan tarafına açtığı kapıyı mühürletti, bodrumdaki ortak kullanım alanlarının kat sahipleri tarafından kullanılmasını sağladı.

Başkan Ertuğ, müteahhidin öteki usulsüz işlerinin takibi ve gerekli işlemlerin geciktirilmeden yapılması için de ilgililere sıkı talimat verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *