ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye isteyene dini nikah kıydıracak

Belediye isteyene dini nikah kıydıracak
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2022 / 13.55
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2022 / 13.55
Hastayım diye rapor olarak evde nikah kıydırmak isteyenlerin işlemi yapılmayacak

Belediye yetkileri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bundan sonra sağlık raporu alarak evde nikah kıydırmak isteyenlerin işlemleri yapılmayacak. İsteyenlere dini nikahın da kaydırılacağı bildirilen açıklama şöyle: “Son günlerde nikah işlemlerini evlerinde ve düğün salonlarında kıydırmak için müracaatlar yoğunlaşmıştır. Sağlık raporu olsa dahi nikahın medeni kanun hükümlerine göre nikah dairesine yapılması kanuni zorunluluktur. Hal böyle iken bir kısım çiftler, rapor almak suretiyle evde nikah kıydırmak için çeşitli yollara müracaat etmektedirler.

Sağlık raporu çiftlerin evlenmesine engeldir, evlenemeyecek kadar sağlığı bozuk kişiler aslında nikah akitleri yapılamaz. Hal böyle olunca sağlık raporunu gerekçe olarak göstermek, bundan böyle kabul edilmeyecektir. Belediyemizin nikah dairesindeki salonlar her ihtiyacı karşılayacak durumdadır.

Dileyene medeni nikah kıyıldıktan sonra dini nikah yapması için olanak dahi verilmiştir. Nikah akitlerinin belediye nikah dairesinde yapılacağının bilinmesini rica ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *