ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye, enerji savurganlığı yapan TEK’i cezalandıracak

Belediye, enerji savurganlığı yapan TEK’i cezalandıracak
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 13.52
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 13.52
Yayınımız üzerine harekete geçen

Bir haftadır beş mahallenin sokak lambaları ve fuarın elektrikleri geceli gündüzlü yanıyor. Vatandaşlar tarafından gazetemize telefonla haber verilen ve mektup gönderilen enerji savurganlığıyla ilgili yayınımız üzerine belediye başkanlığı harekete geçti. Yayınımızda okurlarımızın verdiği bilgilere yer vermiş, beş mahalle ile birlikte fuar alanındaki elektriklerin geceli gündüzlü yandığını ilgililere duyurarak tedbir alınmasını istemiştik.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“İki gündür aralıklı olarak gazetenizde çıkan okuyucu mektuplarında elektrik savurganlığı yapıldığı, bazı mahallelerde fuar alanındaki elektriklerin geceli gündüzlü yandığı bildirilerek önlem alınması isteniyordu.

Durumu yerinde tahkik ettirdim. Sokak lambaları ve fuarın lambalarının gündüz de yandığını tespit ettirdim. Sakaklarla fuarın aydınlatma sorumluluğu TEK'e aittir. Gündüzleri elektrikleri söndürmeleri gerek. Enerji tasarrufu için yapılan çeşitli yayınlarla vatandaşlardan tedbir almaları istenirken TEK’in buna uymaması çok acı ve garip.

Derhal Belediye Encümenini toplayarak durumu görüştük. Aldığımız kararı TEK yetkililerine bildirdik. Enerji savurganlığına son vermemeleri halinde belediye olarak derhal cezalandırılmaları yoluna gideceğiz.”

Daha sonra elektrikle ilgili bilgi veren baştan Ertuğ 1980-1982 yılları arasında TEK'e 1 milyar 468 milyon 728 bin lira, elektrik ücreti ödediklerini, buna karşılık bu yıllarda TEK'e 1 milyar 591 mil yon 235 bin lira borçları bulunduğunu, hiçbir belediyenin borcuma bu kadar sadık kalarak ödeme yapmadığı bildirdi. TEK belediyeden alacağına karşılık elektrik gelirlerine el koydu. Bunun da hoş bir hareket olmadığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *