ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye, dar gelirliler için 137 bin konut yeri ayırdı

Belediye, dar gelirliler için 137 bin konut yeri ayırdı
YAYINLAMA: 24 Eylül 2020 / 17.56
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2020 / 17.56
Cumhuriyet Mahallesi’nde toplu konut yapımı için 20 parsel ayrıldı. Konut yerleri öncelikle kooperatiflere, memur ve işçilere verilecek.

Vatandaşlar tarafından gazetemize Cumhuriyet mahallesinde Belediye tarafından ev ve ev yeri dağıtılıyor şeklinde haberlerin ulaştırılması üzerine konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un bilgilerine müracaat ettik. Şehrimizde dar gelirliler için 137 bin konutluk yer ayrıldığını, konut yaptırılması için gerekli arsanın öncelikle kooperatiflere ve dar gelirli yurttaşlara verileceğini bildiren Ertuğ şunları söyledi:

“Konu vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılmıştır. Belediye olarak kimseye ev vermiyoruz. Sadece Cumhuriyet mahallesinde toplu konut yaptırılması için 18 tam iki nakıs parsel sosyalizasyon bölgesi ayırdık. Burada en az dört katlı blokların yapılmasına izin vereceğiz. Ayrıca 250 - 300 metrekarelik üç veya dört parselin birleştirilmesiyle ortaya çıkacak çok sayıda ev yaptırma imkânı için dar gelirli memur ve işçilerin kooperatif kurmaları gerekiyor. Burada dağıtımı yapılacak olan toplu konut yerlerinin Belediye memurlarına verilmesine öncelik tanıyacağız. Bunda da kooperatif kurulması temel ilkemizdir.”

Daha sonra şehirdeki mesken sıkıntısı ve konut yaptırma sorununa değinen Başkan Ertuğ:

“Daha önceden de bildirdiğimiz gibi Göllüce mevkiinde 100 bin konutluk sosyal mesken yerimiz var. Kooperatifler için, hem de vatandaşın ayrı ayrı ev yapma alanları var. Müracaatlar halinde dileyenlere buradan ucuz konut yeri vere biliriz. Burası yepyeni bir şehir olacaktır. Şimdiden PTT’de bu bölge için 4000 santraI bir telefon tahsisi yapmıştır. Konutların gerçekleşmesi halinde telefonları da verilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *