ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye bir yayınımızı cevapladı: Başıboş köpeklerle mücadeleye hız verildi

Belediye bir yayınımızı cevapladı: Başıboş köpeklerle mücadeleye hız verildi
YAYINLAMA: 14 Ocak 2022 / 16.14
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2022 / 16.14
Bir süre önce yaptığımız yayınlarda şehrin çeşitli kesimlerinde köpeklerin geceleri vatandaşları uyutmadığını, gündüzleri de vatandaşların başıboş köpeklerin ısırması tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ile “Şehri başıboş köpekler daladı” diye yazmıştık.

Konuyla yakından ilgilenen belediye başkanı bir açıklama gönderdi. Başıboş köpeklerin öldürüldüğünü, şehir içinde hayvan besleyenlerin yerlerinin kısa süre içinde kapatılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü Gaziantep

İlgi: 09.04.1983 tarihli nüshanız.

İlgili nüshanızda şehri başıboş köpekler daha da başlıklı yazınız incelendi.

Müdürlüğümüz emrinde görev yapan itilaf ekibi biri şoför olmak üzere toplam üç kişiden ibaret olup, kendi içinde başıboş köpeklere karşı daha etkili bir biçimde mücadele edebilmek ve olabilecek şikayetlere en seri biçimde ulaşabilmek maksadıyla bu ekip araç ve teşhis edilmiştir.

İtlaf ekibimiz 1 Mart 1983 tarihi ile 8 Mayıs 1983 tarihi arasında 440 köpek 21 kedi ihtilaf etmiştir. Kent içinde halen hayvan besleyen yerlerin isim ve adresleri mevcut olup, bir-15 Mayıs tarihleri arasında bu tip yerlerin iptal edilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Bu maksatla bu işi yapan vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için şimdiden hayvanlarını kent dışına bırakmaları ve gerekli hazırlıkları yapmalarını, bilgilerinizi rica ederim.

Ahmet Turan Ertuğ

Belediye Başkanı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *