ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye, bir anonim şirketle ekmek ve un fabrikası açacak

Belediye, bir anonim şirketle ekmek ve un fabrikası açacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.14
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.14

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, dün düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Yurttaşların odun ve kömürlerini kış gelmeden almaları istendi

Belediye Başkanlığında yapılan basın toplantısında kentin çeşitli sorunları hakkında açıklamalarda bulunuldu. Belediye başkanı A. Turan Ertuğ tarafından yapılan açıklamaya göre otellerin asgari sağlık standartlarının altında çalıştığı saptanmıştır. Her türlü temizlikten uzak, pislik içerisinde olduğu belediye tarafından gözlenmiştir.

Otellerde bundan böyle sıkı denetimler yapılacaktır. Her sınıftan otel en az bir telefon bulunduracak, her katta bir banyo bulunacaktır. Ayrıca odalar temiz boyalı olup, fiyat listesi bulunacaktır. Her gün çarşaf değişecek, tuvaletler temiz tutulacaktır.

Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ: “Birinci ikinci üçüncü sınıf oteller bunlara çok dikkat etsinler, yoksa kapatırım.” Bazı otellerde fuhuş yapılmakta olduğunu belirten belediye başkanı ahlâk zabıtasının bu işe gerekli önemi vermesini, kendisinin de bu işe el koyacağını söyledi. Ertuğ, ekmek konusunda sıkı denetimler yaptıklarını, ekmek için 76 randımanlı un verdikleri halde, 81 randımanlı un kullanıldığına değinerek:

“Bir miktar para verelim Gaziantepliler iyi ekmek yesin dedik. Fırınların hiç birisi buna yanaşmadı. Şu anda kalitesiz ekmek yapan ve sağlık şartlarına uymayan 21 pide fırını kapalı.”

Daha sonra Gaziantep'te kaliteli ekmeğin çıkmadığını vurgulayan Ertuğ: “Anonim bir ekmek fabrikası şirketi kuracağız. 1982‘de faaliyete geçecek olan ekmek fabrikasının 1983 yılında da un üreten bölümü faaliyete geçecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *