ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediye başkanları istifa edecek

Belediye başkanları istifa edecek
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 13.43
3 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlerde milletvekilliğine aday olacak belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri perşembe gününe kadar görevlerinden istifa edecek.

4125 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 18. Maddesinde 27 Ocak 1995 tarihinde yapılan değişiklikle, devlet memurları gibi belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyelerine de milletvekilliğine aday olabilmek için mevcut görevlerinden istifa zorunluluğu getirilmişti.

Devlet memurları ve parti il ve ilçe yöneticilerine seçimi kazanamadıkları taktirde görevlerine geri dönme imkanı sağlanırken, belediye başkan- lan ile belediye ve il genel meclisi üyesi gibi seçilerek geldiği görevden istifa edenlerin yeniden aynı göreve donma şansları bulunmuyor.

Siyasi partilerde kimlerin milletvekilliğine aday olacağı konusunda geniş kaplı spekülasyonlar sürerken, perşembe gününe kadar hangi kamu görevlilerinin aday olmak için istifa edeceği merakla bekleniyor. Bu arada Kemal Derviş ile siyaset yapacağını söyleyen ve Derviş’in yeni oluşuma katılması halinde kendisinin de bu hareket içinde yer alacağını açıklayan Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan’ın tavrının ne olacağı tartışılıyor. Doğan’ın Derviş’in katılmayacağı bir oluşuma gitmeyeceği görüşünü savunanlar, “Bizce Celal Doğan bu ortamda istifa edip herhangi bir partiden aday olmaz. O, suların durulmasını bekler. Nitekim perşembe günü kendisine aday olup olmayacağı sorulduğunda, ‘Ben görevimin başındayım’ diye açıklamada bulunursa kimse şaşırmasın” şeklinde yorum yapıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *