ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediye başkanı yasa dışı işler yapıyor”

“Belediye başkanı yasa dışı işler yapıyor”
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 13.05
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2020 / 13.05
Yavuzeli CHP İlçe Başkanı Şahabettin Keskin, ilçe Belediye Başkanı Ali Sakar’ın, vatandaşa bol keseden vaatlerde bulunarak seçildiğini, ancak hiçbir sözünü yerine getirmediğini iddia etti.

Keskin, “Ali Sakar göreve gelir gelmez, belediyenin ekonomik ve mahalli sıkıntısı var bahanesiyle 23 kişinin tazminatını ödemeden görevlerine son verdi. Arkasında bunların yerlerine kendi yandaşlarını aldı” dedi.

Şahabettin Keskin, aradan 3 yıl geçmesine rağmen, belediye başkanının ilçeye tek çivi çakmadığını belirterek, belediye başkanıyla ilgili iddialarını şöyle açıkladı: “Belediyeye ait damperli kum kamyonu ve belediye otobüsünün günlük geliri belediyenin hesabına yatırılması gerekirken, bu gelir ortada yok. Belki göstermelik olarak ayda 3 veya 5 adet belge gösterilebilir. Halbuki bu araçlar her gün ful olarak çalışıyor, tatil günleri dahi yoktur. Ali Sakar, belediye meclisini 4 Nisan’da olağanüstü toplantıya çağırdı. İşten çıkardığı işçilerin mahkeme karan ile elde ettiği 100 milyarlık kanuni tazminatlarını ödememek için belediye adına kayıtlı gayrimenkullerin kamuya tahsisini gündeme getirdi. Ayrıca önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yerel seçimleri tekrar kazanmak için kendi nüfusunun kayıtlı olduğu imarın ve mücavir alanın dışında bulunan, ilçeye uzaklığı 3 kilometre olan Yöreli Köyü’nü ilçeye mahalle olarak bağlamak istiyor. Bununla ilgili kanuna aykırı olarak meclis karan alınmış. Yöreli Köyü’nün mahalle olması hukuka aykırı. Çünkü mücavir alan dışında olup, ilçeye uzaklığı 3 kilometre.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *