ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı şehrin temizliği konusunda halktan yardım istedi

Belediye Başkanı şehrin temizliği konusunda halktan yardım istedi
YAYINLAMA: 15 Mart 2023 / 13.08
GÜNCELLEME: 15 Mart 2023 / 13.08
Şehir içinde günde 400 ton çöp ve artık toplanıyor

Çöpler şehirden 7 kilometre uzaktaki çöp imha istasyonunda yakılarak imha diliyor

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yaptığı yazılı açıklamada çöplerin her gün alınmasına çalışıldığını, günde 400 ton çöp ve artığın toplanarak imha edildiğini bildirdi. Vatandaşlarında şehrin temizliği için yardım etmesi gerektiğini bildiren Ertuğ’un açıklaması şöyle:

Yeni yılda hali hazırdaki araç ve personel miktarının güçlendirilmesi cihetine gidilecek ve böylelikle kentimizin en azından yüzde 70’inin çöpleri günlük olarak alınabilecektir.

Çöp ve atıklar 10 sıkıştırmalı tip, 10 damperli kamyon ve 10 traktör tarafından kent merkezinden 7 km. uzaklıktaki çöp imha istasyonuna taşınarak yakılmak suretiyle imha edilmektedir.

Mevcut makine parkımız hızlı kentleşme göz önüne alındığında yetersiz kalmakta bunun sonucunda haklı olarak şikayetler ortaya çıkmaktadır.

Kent içinde ortalama günde 400 tona yakın çöp ve artık toplanmakta ve bunlar düzensiz bir biçimde çöp imha istasyonuna taşınmaktadır. Bunun taşıdığı tehlike büyüktür. En başta toprak ve hava kirliliğine yol açtığı gibi binlerce dönüm arazinin de kullanılamaz hale gelmesine neden olmaktadır. Yine kent içinde karasineklerin yüzde 90’ı toplama kamplarında üremekte ve bu da toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. İşte bu nedenle 1984 yılı içerisinde kentimize çöp fabrikası kurma yönünde 1983 yılı içerisinde başlattığımız çalışmaları daha da hızlandıracak anlaşma sağladığımız takdirde bu faydalı tesisi kentimize kazandıracağız.

1983 yılı içerisinde kentimizin muhtelif yerlerine monte ettiğimiz üzerinde “Beni Gör” yazılı küçük çöp kutuları maalesef vatandaşlarımızın bir kısmının ilgisizliği yüzünden kullanılamaz hale gelmiştir. Yeni yıl içerisinde bu tip kutuların daha gelişmiş ve daha kullanışlı olanları bu defa daha da fazla olarak şehrin muhtelif yerlerine monte edilecektir.

Temizlik konusunda semt toplantıları yapmak suretiyle vatandaşların eğitimine ağırlık verilecektir. Bu konuda eğitimin gerekli olduğuna ve soruna büyük ölçüde yardımcı olacağına inanıyorum.

Ülke ekonomisi için kendi olanakları ölçüsünde yararlı bir faaliyet olarak gördüğümüz kağıt toplama faaliyeti 1984 yılından itibaren okunmuş kitap ve kullanılmış kağıt toplama faaliyeti olarak devam ettirilecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *