ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı: “Halkı etsiz bırakmam, eti belediye satar”

Belediye Başkanı: “Halkı etsiz bırakmam, eti belediye satar”
YAYINLAMA: 22 Eylül 2021 / 13.24
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2021 / 13.24
Kasaplar: İstediğimiz fiyat verilmezse et kesmeyiz

Dişi koyun etinin erkek diye satıldığı iddia ediliyor. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Ocak’tan itibaren şehrimizde dişi koyun kesiminin yasaklandığı bildirilmişti. Yasaklamaya rağmen kasaplar dişi koyun kesimine devam etti. Bu arada mezbahanede yine gebe hayvanların karnından yavrular çıkmaya devam etti.

Belediyenin erkek koyun kesilmesi için açıklama yapmasını fırsat bilen bazı kasaplar dişi koyun etinin kilosunu 550-600 liradan satarak kendiliklerinden zam yaptı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz kasaplar: “Belediye fiyat vermediği için erkek koyun kesimi yapılmıyor. Önümüzdeki günlerde et sıkıntısı başlayabilir. Kimse dişi koyun da kesmez. Şimdiden birkaç kilo et alsanız iyi olur” dediler. Daha sonra görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise şunları söyledi:

“Şehir içinde 320 bine yakın koyun bulunuyor. Kasaplar böyle bir işe tevessül eder de kesim yapmazlarsa belediye olarak kesimi ben yapar, satışını ger pekleştiririm. Halika hizmet için gerekirse zararı göze alırım. Ama şimdilik ete zam diye bir şey düşünmüyorum. Şehirden koyun çıkışını yasakladım.”

Daha sonra canlı hayvan fiyatına değinen başkan Ertuğ: “Kasaplar canlı erkek koyunun kilosunu 440 liraya aldıklarını söylemişler. Bu tamamen uydurmadır. Gelsinler kendilerine 350-380 liradan canlı erkek koyunun kilosunu alayım. Piyasayı bilmediğimizi sanıyorlar, aldanıyorlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *