ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı: ‘Geceleri rahat uyuyamıyorum’

Belediye Başkanı: ‘Geceleri rahat uyuyamıyorum’
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2021 / 12.52
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2021 / 12.52
Dev yangın makinaları sipariş edildi

Amerika’ya ısmarlanan itfaiye araçları için 130 milyon lira ayrıldı. Yıllardan beri ihmal edilen, yeni yeni araçlar temin edilemediği için büyük yangınlar karşısında acze düşen Gaziantep itfaiyesinin modernleştirilmesi ve yeni araç ve gereçlerle donatılması için çalışmalara başlandı.

Modern, dev itfaiye araçlarının temini için Belediye bütçesinden 130 milyon lira ayrıldı ve Amerika'ya sipariş edildi. Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Geceleri rahat uyku uyuyamıyorum. Yüreğim ağzımda. Her an bir yangın çıkar diye. Şehrin büyük yangınlardan korunması için köklü tedbirler aldık. Amerika’ya dev modern itfaiye araçları sipariş ettik, Amerika'dan getirilecek itfaiye araçları için bütçeden 130 milyon lira ayırdık.

Modern ve güçlü itfaiye araçlarımız geldikten sonra rahat bir uyku uyuyabileceğim. Her an büyük bir yangın haberi gelir diye tedirgin uyuyorum.

Daha önce de ifade ettiğim gibi Gaziantep itfaiyesi Güneydoğu'nun itfaiye eğitim merkezi olarak görev yapacak. Diğer illerden gelecek olan itfaiye erleri burada eğitilecek. Bunun için dershanelerimiz ve diğer imkanlarımız mevcut.

Başpınar'da kurmaya başladığımız itfaiye timi için 32 itfaiye erini yetiştiriyoruz. Başpınar'da görev yapacak olan itfaiye timlerimiz belediyeye 60 milyon liralık bir yük yükleyecek. Halkımıza hizmet ve milli servetin korunması için bunu göze aldık.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *