ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye başkanı: Fazla fiyatla et satan kasabı süresiz kapatacağım

Belediye başkanı: Fazla fiyatla et satan kasabı süresiz kapatacağım
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2022 / 15.47
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 16.07
Ete rayiç verildi. Kebaplık ve köftelik et 570 TL’den, kemikli et 470 TL’den satılacak. Dışı koyun kesiminin başlaması üzerine bazı celepler hayvan kesimi yapmak istemeyerek et sıkıntısı çıkarmak istedi. Bunun üzerine belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ kasaplarla belediye tiyatro salonunda bir toplantı yaptı.

Kasapların sorunlarını uzun süre dinleyen Başkan Ertuğ, kalitenin düşünülmemesi Şartıyla ete yeniden rayiç verdi. Verilen rayici kasaplardan bazıları kendilerince yorumlayarak kemikli et satışı dışında et verilmeyeceği şeklinde yorumladılar. Konunun aynen vatandaşlara iletilmesi üzerine okullarımız gazetemizi arayarak çözüm bekledi. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Başkan Ertuğ şunları söyledi:

Kasaplarla yaptığım toplantı sonunda yeni et satış fiyatlarını belirledim. Kebaplık ve çiğ köftelik etin kilosu 570 TL’ye, kemikli etin kilosu ise 470 TL’ye satılacak. Toptan et fiyatları ise 425 liradır. Kebapçılar da et satılmayacaktır. Vatandaşlarım fazla fiyatla et almasınlar. Durumu bize bildirsinler. Kesin kararlıyım, fazla fiyatla et satan kasabı süresiz kapatacağım.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *