ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı: “Et fiyatlarının düşürülmesinin faydalı olmayacağı kanaatindeyim”

Belediye Başkanı: “Et fiyatlarının düşürülmesinin faydalı olmayacağı kanaatindeyim”
YAYINLAMA: 04 Ocak 2023 / 11.18
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2023 / 11.18
Vali ile başkan arasındaki konuşma sonunda, Belediye Başkanı: “Durumu ciddi olarak inceledikten sonra halka açıklama yapacağını” bildirdi.

Bir süre önce yaptığımız yayında ‘ilgilileri nasıl uyarsak acaba’ diye manşet atarak canlı hayvan fiyatlarının devamlı düştüğünü, buna karşılık et fiyatlarının sabit kaldığını bildirmiştik.

Konuyla ilgili olarak dün Vali Fikret Koçak ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ile görüştük. Vilayette yaptığımız görüşmede canlı dişi koyunun kilosunun 190-200 liradan, erkek koyunun kilosunun ise 290-320 lira arasında satıldığını hayvan satıcısının ağıl ücreti, yem fiyatlarının pahalılaşmasından, kasabın belediyenin verdiği normal kar haddinden, vatandaşın ise pahalı et yemekten şikayetçi olduğunu dile getirmiştik.

Bunun üzerine Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ’a: “Sorunu nasıl çözümleyeceksiniz? Vatandaşın ve diğer şikayet sahiplerinin haklılıkları görülüyor mu?” sorularına başkan Ertuğ: “Et fiyatları oturmuştur. Geçici olarak et fiyatlarının düşürülmesinin faydalı olmayacağı kanaatindeyim.” dedi.

Gazetemiz sorumlusu ise: “Sayın Başkan, çiğköftelik ve kebaplık etin kilosu 700-750 liradan aşağı satılmıyor. Diğer kıyma ve yağlı etin kilosu ise 700 liradan aşağı değil. Canlı hayvan fiyatları bu kadar düştüğü halde niçin et fiyatları düşürülmez? Koyun fiyatları biraz artsa hemen zam isteniyor ve yapılıyor. Aksi neden olmasın?” sorusu soruldu.

Bunun üzerine Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ: “Durumu ciddi olarak inceliyorum. Tafsilatlı olarak basına bilgi vereceğim, halka açıklama yapacağım.”

Duruma müdahale eden Vali Fikret Koçak gazetemiz sorumlusuna: “Tatmin olmadınız herhalde” diye hitap etti. Gazetemiz sorumlusu da: “Siz tatmin oldu iseniz, bende oldum. Durum meydanda Sayın Valim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *