ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı Ertuğ un fabrikatörlerini uyardı

Belediye Başkanı Ertuğ un fabrikatörlerini uyardı
YAYINLAMA: 22 Mart 2023 / 18.09
GÜNCELLEME: 22 Mart 2023 / 18.09
Ekmeklerin kalitesizliği un fabrikaları yüzünden oluyor

Başkan Ertuğ un fabrikatörlerini ve fırıncıları uyardı. Ekmeklerin kalitesizliğine un fabrikası sahiplerinin ve fırıncıların neden olduğunu söyleyen Başkan A. Turan Ertuğ şu açıklamayı yaptı: “Kentin merkez, Düztepe, Ünaldı, Karşıyaka semtlerinde çalışan francala fabrikaları ile pide ekmek fırınlarını gördüm. Fırınlar genelde temiz değildir. Fırın sahipleri işçilerini uyaracaklar. Ekmeğin halkımızın temel ihtiyacı olduğunu bildirecekler. Devletimizin bu anlayış içinde serbest piyasada ekmeklik buğdayın kilosu 40 TL’den muamele görürken devlet halkımızın temel ihtiyacı olan ekmeklik buğdayı ofisten 29 TL’ye yani 11 TL daha ucuz olarak sattığını işçiye anlatacaklardır.

Fırınların büyük bir kısmında gramaj noksanlığı da vardır. Un kalitesi düşüktür.

Un fabrikalarının dikkatine sunuyorum: Ekmeklik buğdayın yüzde 50’sini ofis ekmek fabrikalarına 6-10 TL ucuz vermektedir. Bu buğday Adana buğdayıdır, Kadirli ambarından verilmektedir. Yüzde 20’si Adıyaman’dan yüzde 30’u da Gaziantep merkezinden tahsis edilen buğdayın çok az miktarda kımıl dokunmuş olduğu bilinmektedir.

Böylece; yüzde 50 Adana buğdayı yüzde 50 de az kımıl dokunmuş buğday unundan yapılan ekmek çok iyi vasıflı olmalıdır. Fırınların, Türkiye’nin en kötü ekmeğini üretme sorumluluğu un fabrikalarına aittir.  Un fabrikaları devamlı denetim altında tutulacak unu düzeltmedikleri taktirde, gerekirse üretimleri durdurulacak ayrıca kent dışına un satmaları da yasaklanacaktır.

Halkımızın temiz iyi vasıflı ekmek yemesi görevi un fabrikalarına ve fırıncı esnafına verilmiştir. Bu vazife şuurunu bizim kadar fırıncı esnafın ve un fabrikatörlerinin duymasını diliyor. Buna uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini arz ediyorum”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *