ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye Başkanı Ertuğ: Bugün Fransız’ı, dedelerimizin, babalarımızın çelik yumruklarıyla yenişinin 60. yılıdır

Belediye Başkanı Ertuğ: Bugün Fransız’ı, dedelerimizin, babalarımızın çelik yumruklarıyla yenişinin 60. yılıdır
YAYINLAMA: 04 Eylül 2020 / 19.25
GÜNCELLEME: 04 Eylül 2020 / 19.25
Türk Kurtuluş tarihinde adını altın harflerle tarihe yazdıran, tek başına her türlü modern savaş araç ve gereçleriyle donatılmış Fransız ordularını taşla, sopayla dize getiren Antep'in kurtuluşunun 60. yıldönümü dün törenlerle kutlandı.

Törenler saat 9’da Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un tebrikleri kabulüyle başladı. Saat 9.30’da Atatürk ve Şehitler anıtlarına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ile Bayrağımız gönderlere çekildi. Saat 10’da Türk ordusunun şehre ilk girişi temsili olarak canlandırıldı. Bu an 21 pare top atılarak duyuruldu. Temsili birliği Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ karşılayarak hoş geldiniz dedi ve çiçek verdi. Temsili ordu birliğine halk tarafından büyük sevgi gösterisi yapıldı. Halk ve öğrenciler tarafından çiçekler atıldı.

Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahabettin Balkan ve Belediye Başkanı A. Turan Er tuğ halkın ve geçit töreni ne katılacakların bayramlarını kutladı. Daha sonra öğrenciler tarafından Şahinbey ve Özdemirbey’in mezarından getirilen meşalelerle Şehitler Anıtındakiler tutuşturuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *