ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye başkanı cevap veriyor: “Belediye Kanunu yanlış yorumlanmamış vatandaşın lehine yorum-lanmıştır...”

Belediye başkanı cevap veriyor: “Belediye Kanunu yanlış yorumlanmamış vatandaşın lehine yorum-lanmıştır...”
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 19.51
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 19.51
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada otolardan alınan işgal resminin yasalara aykırı olduğu belediyenin ancak yaptırdığı oto parklarından harç alabileceği iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ kanunun yanlış yorumlanmadığını, vatandaşın lehine yorumlandığını ifade ile aslında kanun gereğince her otodan günde 125 lira almamız gerekirdi” dedi. Başkan Ertuğ’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Gaziantep’te 26 yerde belediye otoparkı vardır. Niçin herkes otolarını bu yerlere park etmiyorlar da, ticarethanelerinin, dükkanlarının ve işyerlerinin önünde park ediyorlar? Sebebi açıktır. Oto parkı ücreti ödememek içindir.

Kanuna göre 1981 yılına kadar işgal edilen yerin metrekaresinden 3.5 lira harç alınırdı. Bu yıldan sonra çıkan kanun gereğince metrekareden 5 lira alınması gerekir. Ben sorumluluğu üzerime alarak her otodan günde 30 lira alıyorum. Özel oto parkı olanlardan da bunu almıyorum. Oto parkı ücretini ödeyenler otolarını diledikleri park yerine ücretsiz olarak koyacak. Sokak ve caddelerde park edilemez, yasaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *