ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bel ağrılarını küçümsemeyin

Bel ağrılarını küçümsemeyin
YAYINLAMA: 28 Aralık 2020 / 13.11
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2020 / 13.11
Bel ağrılarının üzerinde önemle durulması gereken bir hastalık olduğunu belirten Fizik Doktoru Mehmet Civan, dünyada her 100 insandan 85’inîn hayatının çeşitli dönemlerinde bel ağrısına yakalandığını bildirdi.

Civan, bel rahatsızlığının bazı meslek gruplarında daha fazla görüldüğünü söylerken, “Ağır beden işçileri, çiftçiler, şoförler ve hemşirelerde bu hastalık çok daha sık görülür. Bazen ağır kaldırmak zorunda olan kişiler de risk altındadır. 4 Saatten fazla oturarak çalışmak zorunda olan kişiler risk grubu içindedir” dedi.

Mekanik tipli ve organik bozukluğa bağlı bel ağrıları vardır. Kireçlenme, kayma, tabanda olan herhangi bir bozuklukta, düztabanlarda olabilir. En sık görüldüğü yaş grubu ise 40 ve üzeridir” dedi. Civan, dış etkenlerden kaynaklanan bel rahatsızlıklarının tedavi ve eksersizlerle çözülebileceğini kaydederek şunları söyledi: “Ayaklarım uyuşuyor, ağrıyor diye gelen bazı hastalarda bel fıtığı vardır. Bu rahatsızlık ciddi sorunlar teşkil edebilir. İlaç, hatta cerrahi müdahaleye kadar gidilebilir. Bel fıtığında zamanında müdahale edilmezse hastalar ayaklarını kaldıramayacak duruma gelir ve ayaklarını sürüyerek götürür. Bazen sakatlıklara neden olabilir.”

Bel ağrılarında şişmanlığın çok önemli bir neden olduğunu ifade eden Dr. Civan, “Mümkün olduğunca kilolu olmaktan kaçınmalıyız. Günlük hayatta oturarak çalışırken düzgün şekilde oturmalıyız. Ayrıca mevsim değişikliklerinde kıyafetlerimize dikkat etmeliyiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *