ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Beden dilinin iletişimdeki önemi yadsınamaz

Beden dilinin iletişimdeki önemi yadsınamaz
YAYINLAMA: 20 Ocak 2023 / 18.38
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2023 / 18.38
Devlet Hastanesi’nde görevli, ebe, hemşire ve diğer sağlık personeli insan ilişkileri ve iletişim konulu hizmet içi eğitim seminerine katıldı.

Güneydoğu insan kaynakları eğitim danışmanı Neşet Deniz, devlet hastanesinde görev yapan personele insan ilişkileri ve iletişim konulu bir konferans verdi.

İletişimde beden dilinin önemini unutmayın

Çok sayıda sağlık personelinin katıldığı eğitim seminerinde, görevliler Deniz’i dinlemenin yanı sıra hastanede karşılaştıkları ilginç olayları anlatıp Deniz’in söz konusu olaylar hakkındaki yorumunu aldı.

Deniz, iletişimin sözlü ifadenin yanı sıra beden diliyle de yapılabildiğini, bu nedenle iletişim kanallarının açık olabilmesi için beden dilini çok iyi bilinmesi ve kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle yaşlılarla iletişim konusunda hemşirelerin daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Deniz, “Yaşlı insanlar daha hassas ve daha kırılgandır” dedi.

Seminere katılan hemşireler, iletişimin her ilde ve yörede farklı olduğunu, batıda bir hastane ile Doğu’daki hastanelerde insanlara aynı şekilde davranmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *