ANASAYFA arrow right Güncel

Bayramlar; birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışmanın simgesidir

Bayramlar; birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışmanın simgesidir
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 18.20
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 18.20

İslam Alemi başta olmak üzere kamu, belediye çalışanları ve tüm Gaziantepliler’in Ramazan Bayramı’nı kutlayan Yerel İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanı Önder Sevlü, “Bayramlar; birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışmanın simgesi, en önemli unsurlarıdır. Bu yıl bayramı Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizde kutlayacağız. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen evlerimizde bayram havası, sevinç, neşe ve heyecan eksik olmasın” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik, hoşgörü, dayanışma ve kardeşliğin simgesi olduğunu gösterdiğini ifade eden Sevlü, “Rahmet ve bağışlanma ayı olan Ramazan’ın ardından birliğimizin, beraberliğimizin hoşgörünün ve kucaklaşmanın ve kardeşlik gibi duyguların daha da güçlenmesine vesile olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Bayramlar; neşe, sevinç, heyecan, mutluluk, bizi biz yapan değerlerin hatırlandığı, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüldüğü çok özel günlerdir. Bu yıl Ramazan Bayramı’nı dünyayı, ülkemizi hatta Gaziantep’imizi olumsuz etkileyen Koronavirüs nedeniyle evlerimizde buruk içerisinde kutlayacağız. Fakat yaşanan tüm bunlara rağmen evlerimizde bayramı neşe, sevinç, heyecan ve mutluluk içerisinde kutlayalım” ifadelerini kullandı.

Bayramları eski günlerdeki gibi kutlamak için vatandaşların devletimizin, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın aldığı kararlara harfiyen uyması ile mümkün olacağını belirten Başkan Sevlü, “Tüm vatandaşlarımızın devletimizin, ilgili kurum ve kuruluşların aldığı Koronavirüs tedbirlerine ve kurallarına uyması gerekiyor. Alınan tedbirlere ve kurallara uyursak, önümüzdeki bayramları eski bayramlar gibi kutlarız, yok uymazsak, her bayramı sevdiklerimizden uzak kutlamak ve geçirmek zorunda kalırız. O nedenle alınan tedbirlere riayet edelim, biraz daha sabırlı olalım. İnşallah çok güzel günler, mutlu yarınlar bizleri bekliyor” diye açıklama yaptı.

Sevlü, “Bu duygu ve düşüncelerle İslam Alemi, kamu belediye işçi kardeşlerimizin, Gaziantepli hemşerilerimizin ve ilimizde görev yapan yapan asker, sivil tüm kamu personelinin, özel sektör çalışanlarının ve basın mensuplarının Ramazan Bayramı’nı Yerel İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanlığı olarak, en içten dileklerimde kutlar, tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *