ANASAYFA arrow right Güncel

Bayramda sokağa çıkma yasağı Olunca şeker de tezgahta kaldı

Bayramda sokağa çıkma yasağı Olunca şeker de tezgahta kaldı
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2020 / 20.43
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2020 / 20.43
Ramazan Bayramı’nın habercisi olan bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı, ancak Koronavirüs nedeniyle rağbet geçen yıllara göre azaldı.

Her cebe uygun şeker ve çikolataların bulunduğunu söyleyen Şekeroğlu Baharat İşletmecisi Serdar Güler, şeker ve çikolata satışlarının geçen yıllara oranla düştüğünün altını çizdi. “Koronavirüs nedeniyle fazla çeşit getiremedik. Konya şekeri 15 liradan, diğer şekerimizin kilosu 22 liradan satışa sunuldu. Çikolatalarımız ise 22 liradan başlıyor, 60 liraya kadar yükseliyor” şeklinde konuştu.

Satışlarda geçen yılki hedeflerimizi yakalayamadık

Koronavirüsün satışları yüzde 60 oranında düştüğüne dikkat çekti. “Vatandaşlar bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimaline karşı kısıtlı alışveriş yapıyor, çoğu esnaf kapalı. Satışlarda geçen yılki hedeflerimizi yakalayamadık” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımız şeker ve çikolataları tanıdık ve güvendiklerinden alsınlar

Vatandaşları şeker ve çikolata konusunda uyaran Güler, “Vatandaşlarımız geçen yılki ürün ile bu yıl ki ürünü karşılaştırsın ve aradaki farka baksınlar. Kaliteli şeker ve çikolata fiyatından anlaşılır ve mutlaka bu yıl ki ürünü tercih etmeliler. Çünkü bayatlamış ürün hem sağlık açısından zararlı hem de cebimize zararlıdır. Bayatlamış şeker yapış yapış ve rengi değişik olur. O nedenle vatandaşlarımız şeker ve çikolata alırken belirli markaları, tanıdıkları ve güvendikleri yerden almalarını tavsiye ediyor, vatandaşlarımızı Elmacı Pazarı Şehitler Caddesi’ndeki Şekeroğlu Baharat’a bekliyoruz” diye konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *